top of page
MBP-Cover-Pottyos_edited.jpg

Magyar Business Podcast

Mentorált amerikai terjeszkedés lépésről-lépésre

Nézz körül a Skálázás Egyetemén

A Magyar Business Podcast egy beszélgetős műsor, ahol mélyenszántó témákat feszegetünk, egy nagy céllal: segíteni a magyar vállalkozóknak a nemzetközi szinten skálázni.

2023. január 19.

KM Expert / Gyulay Tibor

“Gépészmérnök és gazdasági mérnök vagyok. 10 évig oktattam a BME-n gazdasági, vezetési ismereteket. Ebben az időszakban alapítottam meg a BME Management Szakkollégiumot, ami már 36 éve működő tudásközösség. Ekkor kezdtem el tréningekkel foglalkozni; többek között időgazdálkodás, kommunikáció, projekt menedzsment, együttműködés témakörökben tartottam programokat. Úttörők voltunk az outdoor tréningekben is, különösen büszke vagyok a 6 napos Szlovéniában szervezett "Kihívás tréningre", amiben olyan elemek szerepeltek, amik igazán mély nyomokat hagytak a részvevőkben (kötélhíd, bungee jumping, tűzön járás...).


Hamar felismertem, hogy a készségfejlesztő programoknak csak akkor van értelme, ha valamilyen szervezeti változással összhangban valósítjuk meg őket. Így a munkám fókuszát a szervezetfejlesztésre helyeztem, amihez hazai és külföldi tanácsadó képzések keretében fejlesztettem kompetenciáimat.

Mintegy 15 éve találkoztam a tudásmenedzsment témakörével, ami azonnal felkeltette az érdeklődésemet. Brit szakmai partnerünk (Knoco Ltd.) segítségével viszonylag gyorsan a hazai tanácsadói piac meghatározó szereplőivé váltunk a témakörben. Sikeres hazai (Magyar Televízió, Paksi Atomerőmű, ELMŰ/ÉMÁSZ, OTP...) és nemzetközi (Nemzetközi Atomenergia Ügynökség) projektekben vettem részt.


Az elmúlt időszakban már a KKV-k irányába is nyitottunk. Több kis és közepes vállalkozás is bekerült a partneri körünkbe.


Büszkék vagyunk a 2022-ben indított CKO Academy-re, ami egy 7 hónapos képzési program a szervezetek tudásmenedzserei számára. Hamarosan indul a vezetők számára kidolgozott képzésünk "Tanuló szervezetek vezetése" elnevezéssel.


A jövőt ugyanis a tanuló szervezeti átalakulás támogatásában látjuk, ami valódi választ jelenthet az egyre gyorsabban változó piaci körülmények  (VUCA) között."


Gyulay Tibor a netenKM Expert a netenFazékba!


Házigazda


Olvasd el a Recap cikkeket

 


Hallgasd meg ezt az epizódot a kedvenc podcast lejátszón

Anchor FM.png.001.png
Apple podcast.jpeg
Google Podcasts.png
Spotify.png

Legyél a Vendégünk