top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Blockchain technológia más iparágakban

Frissítve: 2023. ápr. 17.

Mári László Leventétől megtudhatjuk milyen más területeken alkalmazható a blockchain technológia


<< 3/6 >>


A nagy cégek 1-2 éve kezdték el nézegetni a blockchaint, hogy hogyan tudnák felhasználni saját iparágukban, saját termékeikben. Az elmúlt 1 évben kezdték el ténylegesen beépíteni az ilyen elemeket.



Milyen más iparágak használhatják a blockchain-t a bitcoin-on kívül?


1. Supply Chain


Az első nagyvállalati felhasználása a technológiának a supply chain volt, ami annyit jellent, hogy az ellátásiláncot menedzselte (nyomon követte) a technológia. Ezáltal azt is meg lehet állapítani egy termék, akár élelmiszer kapcsán, hogy a szállítás során hol romlott az adott termék minősége.


A másik előnye a rendszernek, hogy adatot mindenki be tud vinni, de törölni senki sem. Vagyis nem lehet utólag módosítani a dolgokat.


2. Cégek közötti kommunikáció


Ha például két cég egy közös terméket szeretne fejleszteni, a köztük lévő adatcsere nehézségekbe ütközik, akár papíralapon vagy emailben gondolkodunk. A blockchain technológia ezt lehetővé teszi és megoldja a problémát, itt például NFT-ket használnak. Ez segíti az ügyfél irányába is a kommunikációt, hogy egy adott terméknek pontosan milyen paraméterei vannak, milyen áron megvásárolható stb.



Ezeken kívül is számos felhasználási módja lehet a blockchainnek pl.: beléptető rendszerek.




Olvass tovább!


További cikkek a témában:

bottom of page