top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Villámkérdések: Mári László Levente

Frissítve: 2023. ápr. 17.

Tudj meg többet Mári László Leventéről : kedvenc könyvei, kedvenc podcastjei, szakmai könyvek és podcastek, pénz, siker, szerencse


<< 6/6


Kedvenc könyv?



Melyik könyv volt a legnagyobb hatással rád, mint vállalkozó/professzionális szakember?



Mit hallgatsz, olvasol, nézel most?



Mi az, ami szakmailag a legjobban inspirál most?


Tony Fadell: Build című könyve. Ő az, aki iphone, ipod megépítésében kulcsszerepet játszott, és még számos nagy projekt fűződik a nevéhez. Leírja művében, hogyan épít cégeket.


Hogyan menedzseled a feszültséget?


Általában elég jól bírom. Szeretek megállni egy kicsit, olyankor eltűnök egy napra, és gondolkodom rajta mik a lehetőségek.


Mi van a zsebedben, mit hordsz magadnál?


Zsebkendő, telefon, a telefonhoz toll, kulcsok, személyi, bankkártya, rágó, fülhallgató.



Rendezett vagy rendetlen iroda?


Van, aki gondoskodjon róla, hogy rendezett legyen az iroda. (asszisztens, office manager)


Mit jelent számodra a pénz?


Eszköz. Ahogy múlik az idő egyre kevésbé fontos, inkább az emberek felé fordulok, minthogy több pénz teremtsek. Egy eszköz a dolgokhoz, amiket szeretnék a jövőben (csapatépítés, stabil vállalkozás).


Mit jelent számodra a siker?


Azt, ha minden nap úgy kelek fel, hogy ez a nap is nagyon jó lesz, és olyan emberek között leszek, akikkel együtt szeretnék dolgozni és az az álmom, hogy együtt dolgozzak, azért dolgoztam, hogy velük együtt dolgozhassak és mellette új fajta kihívások lesznek ma amiket meg kell oldani, nem ugyanazt kell csinálnom mint tegnap.


Mondj nekünk valamit, amit senki, vagy csak kevesen tudnak rólad!


Nagyon keveset vakációzok, de amikor elmegyek egy szünetre, akkor minél kevesebb technikai eszköz nélkül igyekszek túlélni. Ilyenkor teljesen eltűnök az emberek elől.


Szerinted mennyire fontos a szerencse az üzleti/szakmai életben?


Fontos, de minél jobban pozícionáljuk magunkat annál több szerencsénk van. Mindent is lehet szerencsének beállítani.


Mi az élet értelme?


Szerintem mivel emberek vagyunk és társas lények folyamatosan fejlődünk, és a fejlődés határoz meg minket. Ebben a fejlődésben részt venni és azon kívül pedig az emberekkel körülöttünk jó kapcsolatot ápolni, emberek körül lenni.


A kapcsolatainkban meglelni az örömet, illetve mélyen megpróbálni megérteni a többi embert körülöttünk, hogy miért csinálják azt, amit csinálnak, mi motiválja őket, miért szeretnek egy hobbit, miért nem szeretnek valamit.

A fejlődésre fókuszálni és csak segíteni, még ha nem is tudunk mi aktív részesei lenni egy fontos projektnek, akkor is másokat segíteni ebben.



Olvass tovább!


További cikkek a témában:

bottom of page