top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Csehil Ádám

Frissítve: 2023. ápr. 18.

Tudj meg többet Csehil Ádámról, hogyan indította vállalkozását, a kontroller szakma


1/5 >>


Honnan jött, mikor született? Milyen családi háttérrel rendelkezik Ádám?


Csehil Ádám Fehérgyarmaton született, jelenleg 25 éves és Nyíregyházán él feleségével és kisfiával. Vállalkozó családból származik, szülei zöldségüzletet üzemeltetnek.


Fiatal korában, mikor otthon lakott folyamatosan besegített, olykor fizikai munkába, olykor pedig a szellemi tevékenységekbe.

Innen sajátította el a vállalkozás alapvető ismereteit, és a szemléletmódot.



Korábban próbálkozott webshop üzemeltetésével, de ez az irány nem jött be neki, így váltott. Kontrollerként kezdett el dolgozni egy élelmiszeripari cégcsoportnál, emellett alapította saját vállalkozását. Jelenleg tanácsadóként dolgozik saját vállalkozásában.


"Érdekelt, beleástam magam, jöttek is a sikerek és ott már éreztem, hogy én szeretnék ebből egy vállalkozást elindítani.”


Mit jelent a kontroller, mint munka?


Teljesen véletlen került az útjába egy lehetőség az egyetem elvégzése után. Nem fix pozícióra jelentkezett, hanem egy általános munkakörbe, ezután derült ki, hogy milyen feladatai lennének pontosan.



A kontroller tulajdonképpen a profit és a nyereség ellenőrzésével foglalkozik, ennek érdekében végez kutatásokat.


Mikor és hogyan kezdte el tanácsadói vállalkozását?


2 évig dolgozott a cégnél, ez idő alatt kitanulta a szakmát, ezután döntött úgy, hogy létrehozza saját vállalkozását, hogy másoknak segítsen vállalkozásukat átláthatóbbá és minél nyereségesebbé tenni.



Az elején csak keresgélt az állások között, hogy talán munkahelyet vált, és létrehozott egy Linkedin profilt, ezen keresztül pedig jött egy nagyobb üzleti partner, aki a mai napig az ügyfele. Vele megegyeztek, hogy nem teljes munkaidőben alkalmazottként, hanem vállalkozóként szeretné elvállalni a munkát.


„Ők a nagy ügyfelem, tehát rájuk alapozom az egész tevékenységet, de mellette vannak folyamatosan kisebb ügyfelek, kisebb munkák is építgetem a kis márkákat meg a kis vállalkozásomat."

A kontrollingban nem csak a bevételt és a költségeket nézi, hanem a többi aspektust is, szeret bogarászni a rendszerben, sőt a pénzügyekbe, termelési folyamatokba is belelát.


„Minden érdekel, amivel tudjuk növelni a nyereséget. Minden döntés, minden folyamat valamilyen úton módon befolyásolja azt, hogy mi marad a nap végén a vállalkozó zsebében."


Milyen nehézségekkel nézett szembe a cégalapítás során Magyarországon?


Az egyéni vállalkozásának létrehozása előtt részt vett egy online képzésen, ahol lépésről lépésre megmutatták egy anyagon keresztül, hogyan kell megalapítania a webshopját, és kis könyvelői segítséggel el tudta indítani vállalkozását. Így számára nem okozott komolyabb nehézséget első vállalkozásának megalapítása.



Olvass tovább!


További cikkek a témában:


bottom of page