top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Villámkérdések: Csehil Ádám

Frissítve: 2023. ápr. 18.

Tudj meg többet Csehil Ádámról: kedvenc könyvei, kedvenc podcastjei, szakmai könyvek és podcastek, pénz, siker, inspiráció, ihlet, tervek a jövőre


<< 5/51. Kedvenc könyv?2. Melyik könyv volt a legnagyobb hatással rád, mint vállalkozó/professzionális szakember?3. Melyik business (szakmai) könyv segített legjobban a vállalkozásod építésében?


Én inkább gyűjtöm az információkat és nem mindig jegyzem meg konkrétan, hogy hol olvastam.


4. Kedvenc business podcasted?5. Mit hallgatsz, olvasol, nézel most?


  • Orwell regény

  • Árazásról szóló könyv


6. Mi az, ami szakmailag a legjobban inspirál most?


Főként az ügyfelek, hogy segítsek nekik nyereségesen működni. Ebben a nehéz időszakban megremegnek a dolgok, nagy a bizonytalanság, ezért ez szakmailag nagy kihívás. Inspiráció is, meg lehetőség is, hogy ilyen körülmények között is tudjunk sikereket elérni.


7. Hogyan menedzseled a feszültséget?


Szerintem egész jól. A sportba tudom levezetni, tehát rendszeresen járok futni ott aztán ki tudom tisztítani az elmémet, a gondolataimat.


8. Mi van a zsebedben, mit hordsz magadnál?


Általában a telefonomat, esetleg a kulcsomat az autómhoz, a lakáshoz, semmi különöset, ilyen átlagos dolgokat.


9. Rendezett vagy rendetlen iroda?


Mindenképp rendezett.


10. Mit jelent számodra a pénz?


A pénz számomra egy eszköz. Úgy gondolom, hogy nagyon sok jó dolgot lehet vele csinálni és jelenthet szabadságot is. Mert az időbeni szabadság nekem egy nagy érték, de ezt meg pénzzel tudom sokszor megvásárolni, mert azért egy bizonyos életszínvonalon szeretnénk élni, amihez pénz kell.


11. Mit jelent számodra a siker?


A siker igazából az az ideális állapot, ami felé szeretnék haladni a család, munka és pénzügyek tekintetében. Ha valamelyik nem működik rendbe szeretném hozni.


12. Mondj nekünk valamit, amit senki, vagy csak kevesen tudnak rólad!


Szemtelenül fiatal vagyok. Huszonöt éves vagyok és mégis üzleti tanácsadóként működöm és ugye milliárdos vállalkozásoknak is tudok akár segíteni.


13. Szerinted mennyire fontos a szerencse az üzleti/szakmai életben?


Szerintem fontos lehet.


A szerencse az a lehetőség találkozása a felkészültséggel.

Én 30 % mondanék. Azért fontos, hogy legyenek olyan kis helyzetek, amik egy kis szerencsével jó irányba terelik a bizniszt.


14. Mi az élet értelme?


Hát az élet értelme az, hogy hogy alkossunk, hogy jól érezzük magunkat, aszerint éljünk, amit szeretünk.


Úgy tűnik nekem mintha belénk lenne égetve genetikailag, hogy bonyolítsuk az életünket, mintha az egyszerű nem lenne elég. Sok bonyolult dolgot le lehet egyszerűsíteni egy mondatra.

15. Milyen problémákkal néznek szembe a vállalkozók?


A vállalkozóknak több időt kellene szánni arra, hogy leüljenek egy „papír” elé és megtervezzék hogyan épüljön fel a vállalkozásuk. Kiszámolják mennyi bevételük lesz adott eladási darabszám, ár, ügyfelek mellett, és emellett kalkulálni kell költséget pl.: van e alkalmazott, kell e utazni. Ezt a folyamatot pedig bizonyos időközönként meg kellene ismételni, hogy a vállalkozás megfelelően működjön.16. Mi az oka sok vállalkozás halálának?


  1. A cégvezető/tulajdonos nem ismeri önmagát olyan dolgot csinál, amit nem szeret.

  2. Nem ismeri a piacot.

Ennek a két tényezőnek a mentén kellene kiépíteni egy olyan dolgot, amit vállalkozásnak hívunk. A piackutatás nélkülözhetetlen a vállalkozás építésében, ennek függvénye az, hogy eredményes leszel e, eladható e a terméked.


17. Mi a terved a jövőre nézve?


Nagyon sok minden áll még előttem, igyekszek fejlődni, fejleszteni magamat, közben építeni a márkámat főleg linkedin-en keresztül, szeretnék még növekedni, szeretném növelni az értékteremtést, amit az ügyfeleknek tudok nyújtani. És talán a jövőben tananyagokon, egyéb termékeken keresztül passzív jövedelmet építenék ki.


18. Honnan szoktál ihletődni?


Minél tapasztaltabb az ember annál nehezebb, de sokszor a hétköznapokból is jöthet egy-egy ötlet.


„Sokszor a semmiből jön egy ötlet, amiből LinkedIn posztot írok.”

Lehetőség sokszor több is van mint kellene, de tudni kell megragadni és elindulni.
Olvass tovább!


További cikkek a témában:


Comments


bottom of page