top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

A történetmesélés és a pr kapcsolata

Frissítve: febr. 27.

Lafka Dávid arról mesél, hogyan tudja egy vállakozás eszközként felhasználni a történetmesélést


<< 6/8 >>


A történetmesélés technikái az üzleti és a magánéletben egyaránt alkalmazhatók. Ez egy hihetetlenül hatékony kommunikációs eszköz, amely lehetővé teszi, hogy átvegyük az irányítást a hallgatóság érzelmei felett.


Eladásnál sokszor nem a konkrét termék érdekli az embereket, hanem a mögötte lévő történet. A cégek akár együtt is dolgoznak történetmesélőkkel, hogy a saját vállalkozásukról egy általuk elképzelt képet mutassanak a világ felé.Vannak fizetett szakemberek, akik megírják a cégekről a történeteket, amelyek alapján kialakul az emberekben egy nézőpont az adott vállalkozással kapcsolatban.


"Sok esetben nehéz az emberekből kinyerni a saját történetüket, sokszor nem is biztos, hogy meg akarják osztani a részleteket."


A story telling egy eszköz a pr, vagy a kommunikáció kezében. Érdemes a vállalkozásnak tudatosan foglalkozni a történetmeséléssel, mert bárhova elmész, bármit mondasz az automatikusan átcsap történetmesélésbe.


"Minél több energiát fektetsz bele, hogy a saját igaz történetedet meséld el az egyedi lesz, személyes lesz, ezáltal megérint másokat."


"Mindenki higgyen abban, hogy a saját igaz történetünk az elég ütős, elég érdekes és érzelmes tud lenni, hogy ne kelljen fikciókat létrehozni."

Az érzelmi kapcsolódás a fontos a mesélő és a hallgató között, ezáltal a történet érdeklődő fülekre találhat.
Olvass tovább!


További cikkek a témában:

  1. Ki Lafka Dávid?

  2. Villámkérdések: Lafka Dávid

  3. A történetmesélés és az influencing kapcsolata

  4. A story telling szerepe a salesben

  5. A story telling felépítése, mitől lesz jó egy sztori

  6. A történetmesélés és a pr kapcsolata

  7. A hibák szerepe, jelentősége a podcastekben

  8. Az AI a jövő történetmesélője?

19 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page