top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Szege György: jövő, AI, tervek, problémamegoldás, crypto

Szege György szerint merre tart a világ, gondolatai az AI-al kapcsolatban, tervei a jövőre nézve, milyen világméretű problémát oldana meg, mit gondol a crypto világról


<< 4/5 >>


Merre tart a világ?


„Szerintem jó irányba tart, nyilván nem látszik ez egyik pillanatról a másikra.”

György nagyon büszke arra, amit elértek mióta az ESG-vel foglalkozik, a vezetőség támogatja a munkájukat, viszonylag sok pénzt költenek arra, hogy megfeleljenek a feltételeknek.


Az a tapasztalata a piacot figyelve, hogy egyre több vállalatnak fontos a fenntarthatóság és tesz is érte.


„Egyszer be fog ez robbanni és egy nagy váltás lesz.”

Az ESG-ben nem csak a szabályozásokat látják, hanem ez üzleti lehetőség is, mert olyan termékek készítését szorgalmazza, ami a jövőben eladhatóbb lesz, mint a nem környezettudatos termékek. Hisz benne, hogy egyre több ügyfélnek lesz fontos a zöld termékek választása.


„Hogyha én ezen az úton elindulok, akkor előbb-utóbb engem fognak választani.”


Mesterséges intelligencia


Pozitív a hozzáállása ezen a területen is, egy jó dolognak tartja. Példaként említi a ChatGPT, ami jelentős mértékben lecsökkenti a szövegalkotásra fordított időt.


„Az AI-nak szerintem van egy olyan pozitív hozadéka, hogy levesz egy csomó munkát az emberek válláról…és akkor el tudsz kezdeni gondolkodni, és elkezdesz új dolgokra rájönni.”


Tervek a jövőre nézve


Az MBH Bank megalakulásával ők lettek Magyarország második legnagyobb bankja, és bízik benne, reméli, hogy a jövőben az első helyre kerülnek.


„Én ezen az ESG területen, fronton szeretnék nagyot alkotni és ebben mindenképpen szeretnék első lenni.”

Szeretné, hogy az ESG területén piacvezetők legyenek, meghatározó szerepük legyen a piacon, és úgy gondolja ez a fajta verseny ez mindenkinek jó, hiszen ettől csak környezettudatosabb lesz mindenki.



Világméretű probléma megoldása


Az egyik probléma, amivel ő találkozik a mindennapokban az a környezetszennyezés. Tavaly jutott el életében először a PET Kupára és elborzasztotta az a mennyiségű szemét, amivel ott találkozott.


„Az a szemét mennyiség, amit az ártérből a Tisza partjáról kigyűjtünk elképesztő, gusztustalan.”

Véleménye szerint ilyen kezdeményezésekre van szükség, hogy minél több ember foglalkozzon a témával, minél többen lássák, hogy mi a probléma és így talán egyre többen is tesznek ellene.


„Egy vállalatnak törekedni kellene arra, hogy mi lenne ha nem lenne csomagolás vagy nem olyan csomagolás lenne.”

Megoldásnak azt a fajta edukációt látja, amit ők is próbálnak véghez vinni a banknál.



Vélemény a crypto világról


Nem követi folyamatosan a crypto világot, de az elmondható, hogy számára ez nem egy kézzel fogható dolog, ugyan érti a célját, de úgy véli amíg a környezetszennyezési problémák megoldásáig nem jutunk el, addig ez azon is túl van, hogy megértsük és használjuk a crypto valutákat.


„Nekem egyébként az a volatilitás, ami van az árfolyamokban engem ez rémiszt meg.”

György nem érzi a világot felkészültnek az ilyen szintű árfolyamingadozásra, illetve szabályozatlanságra. Banki szakemberként sok-sok éve egy szabályozott környezetben él és pont ezért félelmetes számára ez a terület, mert erre ez nem jellemző.




Olvass tovább!


További cikkek a témában:

bottom of page