top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Villámkérdések: Szege György

Tudj meg többet Szege Györgyről: kedvenc könyvei, kedvenc podcastjei, business könyvek és podcastek, mit olvas, néz és hallgat, mi inspirálja szakmailag, hogyan kezeli a feszültséget, irodai környezet, pénz, siker, szerencse, mi az élet értelme


<< 5/5


Kedvenc könyv?


Az utóbbi években jogszabályokat olvastam, nem tudom mikor olvastam utoljára normális könyvet. A sci-fi jellegű könyveket szeretem egyébként.


Melyik könyv volt a legnagyobb hatással rád, mint vállalkozó/professzionális szakember?


ESG oldalról könyv még nem nagyon volt, inkább vállalkozóként ezek a régi közgazdaságtan könyvek, amiket az egyetemen tanultam, ezeket sokszor elolvastam és hatással voltak rám.


Melyik business (szakmai) könyv segített legjobban a vállalkozásod építésében?


Business könyv nem volt. Az élet segített! Volt az életemben 2 év a 2008-as válság előtt, Amikor úgymond vállalkozó voltam, egy tanácsadó cégem volt (pályázatírás, hitel tanácsadás), egy barátommal álltam össze. Előtte olvastam business könyveket, de a legtöbbel az a probléma, hogy olyan nagyvállalatról ír, ami itthon nem biztos, hogy megvalósítható. Nekem az a 2 év, amikor saját magam ura voltam az tanított meg engem, az volt az igazi business könyv.


Kedvenc podcasted, business podcasted?


Futás közben az ESG Podcasteket szoktam hallgatni vegyesen, ESG témájú legyen az a lényeg. Az MCI-nak van egy podcast sorozata, azokat szoktam hallgatni.


Mit hallgatsz, olvasol, nézel most?


Nálam inkább a zenehallgatás, ami kitölti az életemet, szeretem a jazz és funki zenéket. Olvasás terén már említettem, hogy jogszabályokat szoktam. A feleségemmel most fejeztünk be egy régebbi sorozatot a Bridge-t.


Mi az, ami szakmailag a legjobban inspirál most?


Az ESG megfelelésen belül, van ez az úgynevezett MMB zöld ajánlás, aminek meg kell felelni, abban nagyon sok szabály és szempont van, hogy ezt hogyan kell a banki működésbe átültetni, ez az amit folyamatosan próbálok.


Hogyan menedzseled a feszültséget?


A vörösbort tudom ajánlani mindenkinek, amikor az ember hazajön egy pohár bor az néha-néha jól tud jönni. Egyébként a futás és az úszás az, amit be szoktam iktatni.


Mi van a zsebedben, mit hordasz magadnál?


Kettő telefont.


Rendezett vagy rendetlen iroda?


Egyértelműen rendezett, nagyon rendmániás vagyok.


Mit jelent számodra a pénz?


A pénz úgymond egy lehetőséget ad nekem arra, hogy megvegyek magamnak olyan dolgokat, amik nyugalmat biztosítanak. Viszont saját magamat viszem bele egy olyan spirálba, ami miatt generálok egy felesleges dolgot, de ugyanakkor teszünk is valamit, mert nem tudunk tétlenül ülni.


Mit jelent számodra a siker?


Leginkább azt, hogyha a családom és a baráti kör megdicsér engem, és azt mondja nekem, hogy amit te elértél, csináltál, hallottalak, láttalak, megértettem, tök jó volt és onnan van egy visszacsatolás. Az elmúlt másfél évben ez sokszor fordult elő, mivel sokszor adok elő rádióban, itt-ott.


A mások, hogy ott van a családom és ott vannak a gyerekeim, akiken látom, hogy szeretnek és felméznek rám. Az még egy nagy siker, ha látom, hogy ők boldogak.


Mondj nekünk valamit, amit senki, vagy csak kevesen tudnak rólad!


A középiskola 4 évét én 3 iskolába végeztem el, nem azért mert rosszul tanultam, hanem azért mert költöztünk sokat. Ez arra tanított meg, hogy hogyan alkalmazkodjak

emberekhez és szituációkhoz.


Szerinted mennyire fontos a szerencse az üzleti/szakmai életben?


Szerintem fontos, százalékban 30%-ot mondanék. Kell a tudás nagyon, meg az hogy innovatív legyél, de a szerencse is kell.


Mi az élet értelme?


Boldogak legyünk.




Olvass tovább!


További cikkek a témában:

bottom of page