top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Váradiné Diener Szilvia: Minden Ami Külföld

Frissítve: 2023. márc. 10.

Hogyan hozta létre Váradiné Diener Szilvia a Minden Ami Külföld weboldalt, YouTube és Podcast csatornákat


1/4 >>


Mikor kezdődött a tartalom generálás?


Szilvia 2018-ig Magyaroroszágon élt a családjával, ezt követően úgy döntöttek, hogy körbenéznek Angliában. Ekkor már megfogalmazódott benne, hogy jó lenne beszélgetni külföldön élő magyarokkal és el is kezdett ezzel foglalkozni.


Beszélgetett a világ több pontján élő magyarokkal, akik elmesélték jó és rossz tapasztalataikat, melyeket YouTube videók formájában osztott meg, ezzel segítve azokat, akik úgy döntenek külföldön szeretnének szerencsét próbálni.


Ezt követően meglátta a podcastekben a lehetőséget.


„Több platformon is lehetne segítséget nyújtani ezekkel az információkkal.”


2018-ban tette fel az első podcast epizódot, ami egy Olaszországban élő hölggyel való beszélgetés volt. Ezután nem nagyon foglalkozott a podcast készítéssel, inkább videók készültek.


1-1,5 év múlva készítette a következő epizódot, ekkorra kialakult, hogy az addigra meglévő viedóinak a hanganyagát kezdte el feltölteni és elkezdtek gyűlni a podcast epizódok. Idővel utolérte magát a videós anyagok hanganyagával, innentől a friss élő, vagy előre felvett videóknak közéttette a hanganyagát is podcast epizódként.


„Én amúgy is szeretek emberekkel beszélgetni és azt mondtam, hogy mért ne vágjunk bele, tulajdonképpen így kerültem a podcast világba.”


Honnan jött a Minden Ami Külföld elnevezés?


Kezdetben csak egy-két ország volt a cél: Ausztrália, Új-Zéland, Kanada és az Amerikai Egyesült Államok. Az volt a célja, hogy magyar állampolgárok számára vízumköteles országokról gyűjtsön információkat.


Igény lett utána a nem vízumköteles országokról is az információkra. Sok pozitív visszajelzés érkezett a videók és podcastek kapcsán ezért Szilvia kiterjesztette az országok körét.


„Amit én nagyon szeretek, hogy óriási pozitív dolog az egészben, hogy a világ minden pontjáról tudtam így kapcsolatokat kialakítani.”

Szilvia számára is óriási segítség volt egy-egy utazás előtt, hogy az adott országból már volt kapcsolata és tudott segítséget szerezni, tapasztalatokat begyűjteni, hogyan induljon neki gyerekekkel egy utazásnak.


Ezen túl össze tudta kötni az érdeklődőket más emberekkel, akik azán segítettek tapasztalataikkal és így kezdett kialakulni egy kapcsolati háló.



2020-ban, amikor megszületett a harmadik gyermekük, éppen a pandémia kezdetén lezártak mindent Angliában, ahol éltek. Nem volt sem óvoda, sem pedig iskola, ami nehezítette, hogy podcast adásokat és videókat vegyen fel, hiszen ő nem szerette volna a videókban szerepeltetni gyermekeit.


Ekkor született meg az ötlet, hogy a korábbi 15 éve meglévő kapcsolatait és a podcastek, YouTube videók által gyűjtött kapcsolatokat egy honlapba tömörítsék. Megszületett a Minden Ami Külföld weboldal, ahol fel lehet venni a kapcsolatot tanácsadókkal, bevándorlási ügyvédekkel, fordítókkal, tolmácsokkal, akik a kiutazáshoz megfelelő információkkal szolgálhatnak.


Szilviáék célja, hogy iránymutatást adjanak az embereknek, hogy mire számíthatnak külföldön, hogy ne „álomvilágban” éljenek, hanem tisztában legyenek a valósággal. Fontos az adott ember anyagi helyzete, nyelvtudása, szaktudása és még egyéb tényezők is hatással lehetnek egy külföldre történő költözés során.


Ezen a ponton a férjével eldöntötték, hogy létrehozzák a saját honlapjukat, melynek megalkotásában a férje informatikai tudása nagy segítség volt. A cél az volt, hogy a weboldal a megszokottaktól eltérő legyen, figyelemfelkeltő legyen.


Három napon beül elkészült a Minden Ami Külföld weboldaluk, ezt követően pedig felvették a kapcsolatot az emberekkel, akikkel korábban beszélgetett és leszerződtek jutalékos rendszerben.



A weboldalt a podcast csatorna támogatja, vannak a szolgáltatók, akikkel fel lelehet venni a kapcsolatot, és ezen felül egy partnerprogram (affiliate) rendszert is hozzá akart kapcsolni, ami szintén rövid időn belül elkészült.


Körülbelül másfél évre volt szükség ahhoz, hogy a podcast csatorna, a YouTube és a weboldal megfelelően támogassák egymást. Szilvia feladata a podcastek készítése és a szolgáltatókkal való tárgyalás, ezen felül mindent automatizáltak, amit csak lehetett.



Affiliate (partnerprogram) rendszer működése


A rendszer lehetővé teszi, hogy magánszemélyek is csatlakozhatnak a weboldalhoz. Kapnak egy affiliate kódot, ha egy cikkbejegyzést osztanak meg, ha egy konkrét szolgáltatót, akkor a kód alapján a rendszer érzékeli, hogy valaki rajta keresztük érkezett a weboldalra és neki ezért jutalék jár.


Akik a partner program tagjai azok exkluzív információkat is kapnak, oktatásokon vehetnek részt és mondhatni velük már családias légkör alakult ki.



Olvass tovább!


További cikkek a témában:

bottom of page