top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Podcast csatorna építése

Frissítve: márc. 15.

Váradiné Diener Szilviától megtudhatsz néhány tippet, hogyan építs podcast csatornát, milyen szempontokra érdemes odafigyelni


<< 4/4


Tartalmak közzétételének gyakorisága


Szilvia nem szeretné, hogy kötelező rendszereséggel adott napokon, adott időpontokban kelljen posztolni, már csak a családja, gyereki miatt sem. Azonban igyekszik betartani, hogy hetente-kéthetente egy videó, podcast anyag megjelenjen, illetve néha vannak spontánabb élő felvételek, amiket rövid időn belül egyeztetnek le.Blogbejegyzések tekintetében heti két-három darab, attól függően, hogy milyen témák vannak. Hírlevelet nem küldenek. A social media felületek közül a Facebookot, a Twittert, a LinkedInt, a Pinterestet és az Instagramot használják. Ezekre a felületekre rendszeresen kerülnek fel információk.


Számára a legfontosabb a weboldal és csak másodlagosak a social media oldalak. Ennek érdekében a honlapot úgy alakították ki, hogy lehessen velük kommunikálni azon keresztül is.SEO optimalizálásAz utóbbi időben jutottak el oda, hogy ezzel a témakörrel foglalkozzanak. Igyekeztek a keresőoptimalizálásban jártas szakembert keresni, de sok esetben vagy nem kaptak választ, vagy túl magas árajánlat jött és olyan is volt, hogy nyolc hét elteltével sem kezdődött el a közös munka. Emiatt Szilvia úgy döntött megpróbálja megtanulni a SEO beállításokat és ezért több tanfolyamot is elvégzett, valamint már neki is kezdett saját honlapjuk kereső optimalizálását beállítani.


A YouTube és a podcast csatornák kapcsán ez még nem megoldott.
Hitelesség és a komfortzónák a podcast csatornán


Szilvia szeret olyan témákról is beszélgetni, ami sokaknál tabu téma.


„Ha valaki szeretne a podcast világába belekóstolni, akkor kezdjen el olyan emberekkel is beszélgetni, ami még nagyobb kihívás lehet számára.”

Beszélgetni kell olyan emberekkel is, akikkel alap esetben teljesen más témakörben, társadalmi körben mozgunk. Ezek a beszélgetések lehetőséget biztosítanak arra, hogy bepillantsuk mások szemszögébe és kilépjünk a komfortzónánkból. Tulajdonképpen a podcast, mint műfaj nagyon is alkalmas erre a célra.Podcast készítés eszenciája


Hogyan csináld:

 • Szeresd csinálni!

 • Légy önmagad!

 • Csak akkor lesz jó ez a dolog, ha élvezed, amit csinálsz.


Podcast készítés előnyei:

 • Kapcsolati rendszert lehet vele építeni.

 • Sok embert lehet megismerni, több témakör kapcsán.

 • Más nézőpontok megismerése.

 • Tanulni lehet a beszélgetésekből.

 • Elgondolkodtató beszélgetések.


Érdemes kipróbálni, belekezdeni az ilyen tevékenységekbe, pár alkalom után kiderül, hogy az ember szereti ezt csinálni, vagy nem neki való.
Hogyan építsünk Podcast csatornát?


Lépésről lépésre érdemes felépíteni a podcast csatornát. Egyrészről azért, mert nem tudhatod, hogy hosszú távon szívesen csinálnád e ezt a tevékenységet, másrészről pedig az elvégzett munka, a tapasztalatok során jössz rá, hogy miben kellene fejlődnöd technikailag vagy tudásban.


Nagyszerű módszer a mérföldkövekhez kötött jutalmazás. Egy-egy elvégzett munka, vagy teljesített szint után magasabb szintű technikai eszközök beszerzése.


Lépésről lépésre kell építkezni!
Hogyan építsd a vállalkozásodat egy podcast csatornán keresztül?


„Ne gondolkozz rajta sokat, hogy az az ötlet, ha valamit szeretnél csinálni, hogy ahhoz bármilyen módon csatlakozhat e üzlet!”

Olyan témában indíts csatornát, ami érdekel és szívesen foglalkozol vele, és majd kialakul a többi.
Olvass tovább!


További cikkek a témában:

 1. Váradiné Diener Szilvia: Minden Ami Külföld

 2. Pénzkeresési lehetőség tartalomgyártással

 3. Minőségi podcast tartalmak készítése

 4. Podcast csatorna építése

20 megtekintés0 hozzászólás

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page