top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Villámkérdések: Szél Gergely

Tudj meg többet Szél Gergelyről: kedvenc könyvei, kedvenc podcastjei, mit olvas, néz és hallgat, mi inspirálja szakmailag, hogyan kezeli a feszültséget, irodai környezet, pénz, siker, szerencse, mi az élet értelme, mi az exit stratégiájuk, milyen világméretű problémát oldana meg


<< 5/5


Kedvenc könyv?



Melyik könyv volt a legnagyobb hatással rád, mint vállalkozó/professzionális szakember?



Melyik business (szakmai) könyv segített legjobban a vállalkozásod építésében?



Kedvenc podcasted?



Kedvenc business podcasted?


Nincsen úgy kifejezetten, nagyon vegyesen fogyasztok podcastokat magyart és nem magyart egyaránt.


Mit hallgatsz, olvasol, nézel most?



  • A Netflixen vannak sorozatok, amiket szívesen megnézek, köztük vannak üzletiek is, mint a Spotify alapításáról szóló sorozat.


  • Szívesen hallgatok zenét a munkához, ilyenkor klasszikusokat szoktam választani.



Mi az, ami szakmailag a legjobban inspirál most?


Most másfajta kihívással nézünk szembe, szakmailag az inspirál most, hogy szeretnénk a cégünket felépíteni arra a nemzetközi szintre, amiről már kaptunk visszajelzéseket, hogy oda való a cég, a termék, a koncepció.


Szeretnénk úgy a nemzetközi piacra lépni, hogy ne csak a szárnyainkat bontogassuk, mert arra már volt példa, hanem szárnyalni szeretnénk. Szakmailag szeretnénk összerakni a céget úgy mind munkatársakkal, mind pedig más téren, ami ez a nemzetközi szintre való növekedést elő tudja segíteni.


Hogyan menedzseled a feszültséget?


Edzek, én régen nagyon sokat sportoltam, versenysportoltam. Heti kétszer, háromszor bármilyen mozgás (futás, konditermi mozgás, tenisz), akár milyen fáradt vagyok mentálisan valahogy mindig leerőltetem magamat, hogy valami mozgást csináljak, mert egyszerűen az kapcsol ki.


Mi van a zsebedben, mit hordsz magadnál?


  • Telefon, pénztárca, lakáskulcs.


Rendezett vagy rendetlen iroda?


  • Rendezett, azt szeretem, ha minden a helyén van élére rakva.


Mit jelent számodra a pénz?


  • Szabadságot.


Mit jelent számodra a siker?


  • Lehetőséget.


Mondj nekünk valamit, amit senki, vagy csak kevesen tudnak rólad!


  • Szemüveges lettem, ez nagyon újdonság.


Szerinted mennyire fontos a szerencse az üzleti/szakmai életben?


30% szerencse, nagyon hiszek benne, hogy kell hogy legyen, de nem szerencsének nevezem ezt. Én azt hiszem, hogy van egyfajta életútja mindenkinek és kapsz lehetőségeket az élettől, és te döntöd el, hogy élsz vele vagy nem. Az hogy te milyen vízióval rendelkezel, és bevonzasz, és akarsz, annak valamilyen módon meg kell tudnia történnie, ha nagyon sok munkát mögé teszel.


Mi az élet értelme?


Alkotni valami maradandót.


Mi az exit stratégiád, ha van egyáltalán?


Exitnek egy olyat neveznék meg, amikor idejön egy olyan akár iparági partner, aki azt mondja, hogy neki erre a megoldásra van szüksége, szeretné integrálni és tesz egy vételi ajánlatot számunkra. Amire mi azt mondjuk, hogy nekünk összeklappol az elképzeléseinkkel. És mondjuk úgy tudjuk eladni a céget, hogy ezt a gyermeket úgy tudjuk elengedni, hogy síró szemmel, de látjuk bekullogni az iskolába és büszkén nézünk rá.



Milyen világméretű problémát oldanál meg és hogyan?


Talán valami olyasmi problémát próbálnék megoldani, amivel nagyon sokat tudnánk segíteni a világon, egy olyan gondolkodásmódot megtanítani az embereknek, amivel a kapott információ mögé még egy plusz gondolatot el tudnak tenni. Például megkapok egy kritikát és megtanulok úgy gondolkodni, hogy ne egyből befeszüljek és hárítsak, hanem a megkapott negatív vagy bármilyen információt a helyén tudjam kezelni, és akár 2-3 gondolatba le tudjam futtatni magamban, hogy ez most miért volt.



Olvass tovább!



További cikkek a témában:

bottom of page