top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Szél Gergely: mentorok, világ alakulása, AI, tervek

Szél Gergely elmondja mit gondol a mentorokról, coachokról, szerinte merre tart a világ, hogyan fogja befolyásolni a világot az AI, mik a tervei, és néhány szó esik alapítótársáról Schwarz Gáborról


<< 4/5 >>


Mentorok, coachok


„Én azt gondolom, hogy mindenkinek van bizonyos életszakaszában mentora, és ez lehet akár egy barát vagy lehet egy olyan valaki üzletifél, akivel együtt dolgozol, sokat inspirálódsz, kapsz tőle visszajelzést stb.”

Gergely szerint szükség van egy külső szemlélőre, ki megkérdőjelezi dolgokat, felhívja a figyelmet azokra a hibákra, problémákra, amiket a projektben résztvevők belülről nem látnak.


„Más perspektívából látja, mint te, aki egész nap ezzel foglalkozol.”

Nem feltétlen kell komoly helyzetre gondolni a külső visszajelzések kapcsán, lehet ez egy sima hétvégi baráti beszélgetés a teraszon, ezekből is lehet építő kritikákat begyűjteni.



Merre tart a világ?


Gergely szerint vannak olyan technológiai fejlődések, amik a hétköznapokban, az orvoslásban, a munkavégzésben segítséget nyújtanak. De vannak olyan irányzatok is, amiket figyelemmel kell követni, óvatosan kell kezelni. Ilyen például a social media és a virtuális valóság, melyek esetében kitalált karakterekről, kitalált dolgokról van szó, aminek következtében könnyen elvészhat a dolgok valós, mögöttes tartalma.


„Annyi módon fogok tudni karaktert, tartalmat, satöbbit gyártani…, hogy akár egy olyan kevésbé valós tartalmú világot létre lehet hozni, aminél nagyon vékony a jég.”

Az elmúlt évtizedekben a világ folyamatosan gyorsult, egyre több és több információ ér minket a mindennapokban. Az információtechnológia robbanásszerű fejlődése, az internet térhódítása, a mobilkommunikáció térnyerése és az automatizáció terjedése mind hozzájárultak a világ gyorsulásához.


A túl sok információ között könnyű elveszni, és a hamis vagy félrevezető tartalmak befolyásolhatják döntéseinket és véleményünket. Ezért kulcsfontosságú, hogy felelősségteljesen és kritikusan válogassunk az információk között, valós forrásokra támaszkodjunk, és fejlesszünk a kritikus gondolkodást, hogy értékelni tudjuk az információk megbízhatóságát és hitelességét.


Gergely szerint ez lesz a kihívás, hogy a gyors technológia fejlődést és a világ átrendeződését hogyan fogjuk tudni kezelni. Az embereknek olyan képességekre lesz szükségük, amivel fel tudják dolgozni ezeket a változásokat.


„Egy olyan világ lesz, ahol meg kell tanulnunk nekünk sokkal inkább az ingerekre a megfelelő módon reagálni.”


Mesterséges intelligencia


„Nekünk is van AI fejlesztésünk, amivel dolgozunk. És ugye látjuk a benne rejlő lehetőséget, hogy mivel tudunk mi jobbak lenni mint termék, mint szolgáltatás, amit utána a User-ek ki tudnak használni.”

Szerinte ez egy olyan lehetőség, amivel jobbá tehetjük a termékeinket, szolgáltatásainkat. Ők is igénybe veszik az AI-t a munkájuk során, monitoroznak vele, hatékonyabbá teszi a munkájukat. Segítő dolognak tartja, de csak mértékkel érdemes használni. Az alkohol fogyasztáshoz hasonlítja, vagyis bizonyos mértékig segít az ellazulásban, jót beszélgethetsz, de ha túl sokat fogyasztasz annak káros következményei lesznek és veszélyes is.


A legfontosabb, hogy ne használjuk arra, hogy helyettünk gondolkodjon. Az megöli a kreativitást, az emberi gondolkodást, nem fejlődnek a kognitív képességeink.



Tervek a jövőre nézve


Úgy érzi Gergely, hogy amin most dolgoznak projekt az kulcsfontosságú lesz az életében. A társával együtt szívvel-lélekkel dolgoznak ezen a vállalkozáson. Bízik benne, hogy sikerre viszik a projektjüket és ennek érdekében szeretnének majd nemzetközi tőkét is bevonni. Szeretnének olyan munkatársakkal együtt dolgozni, akik hozzájuk hasonlóan hisznek a projektben és velük együtt valósítanák meg a törekvéseiket.


Sikernek azt tűzték ki célul, hogy exitre vigyék a céget, és amit ők megálmodtak korábban az nemzetközi sikernek örvendjen. Ezek a következő 5 év tervei lennének.


Hosszútávon fontosnak tartja, hogy az ember nyitott szemmel járjon, meglássa a lehetőségeket, és a jövőben már ő szeretne ezek közül válogatni, hogy mivel foglalkozna szívesen. Szeretne olyan anyagi helyzetbe kerülni a jövőben, amelyben szabadnak érezheti magát.



Alapítótársa Schwarz Gábor


Társa Schwarz Gábor már ért el korábban sikereket az iparágban, a Ustream-ben közreműködött egészen az alapításától kezdve. Ez pedig remélhetőleg a következő sikeres projekt lesz a számára. Mint korábban is említette Gergely jól kiegészítik egymást Gáborral a cég vezetésében, működtetésében. Kiegészítik egymás pozitív és negatív gondolatait, ezáltal megtalálva az arany középutat egy-egy probléma megoldása kapcsán.





Olvass tovább!


További cikkek a témában:

bottom of page