top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Andréka Ágoston: online kommunikáció, szoftvermarketing, tanácsok, tervek

Ebből a cikkből megtudhatod mi a véleménye Andréka Ágostonnak a rendezvényes cégek online kommunikációjáról, szoftverek marketingjéről, tanácsok ad kezdő vállalkozóknak, elárulja mik a tervei a jövőre nézve


<< 3/4 >>


Rendezvényes cégek online kommunikációja


A rendezvény helyszínének felépítése és a munkafolyamatok bemutatása werk videók formájában lehet egy nagyszerű módja annak, hogy lendületet adjon egy kommunikációs csatornának. Az ilyen videók lépésről lépésre dokumentálják az előkészületeket, és akár time-lapse formában is megjelenítik az építkezés vagy berendezés folyamatát.


A werk videók izgalmasak és látványosak, mivel lehetővé teszik a nézőknek, hogy betekintést nyerjenek az építkezés vagy a projektek mögötti munkafolyamatokba. Az időskála felgyorsítása kiemeli a változásokat és a fejlődést, így jól mutatja az előkészítő munkálatokat, például a színpad építését vagy a terem berendezését.


„Tök jól néz ki, ahogy megépül az egész, egy kiállítás vagy egy koncert.”


Ágoston szerint egy szolgáltató cég számára kiemelten fontos, hogy a végzett tevékenység látható legyen és kommunikálja az elért eredményeket és referenciákat. Ez azt jelenti, hogy a cégnek olyan tartalmakat kell megosztania a felületein, amelyek tükrözik és bemutatják a végzett szolgáltatásokat.


Az eredmények, sikertörténetek és referenciák bemutatása lehetővé teszi, hogy a cég hitelességet építsen és bizalmat ébresszen a potenciális ügyfelekben. A releváns tartalmak, amelyek bemutatják a cég által nyújtott előnyöket, megoldásokat és eredményeket, segítenek abban, hogy a közönség megérthesse, hogy miért érdemes választani a cég szolgáltatásait.


„Hogy az emberek tudják, hogy ez ezért van és akkor így talán világosabb, te is sokkal nyitottabb vagy a vásárlók felé, és így talán egy fokkal könnyedebb együttműködés jöhet létre.”


SAS marketing, szoftverek marketingje


A SAS Marketing a SAS Institute által kifejlesztett és kínált marketing automatizációs megoldás, amely segíti a vállalatokat az ügyfélkapcsolatok kezelésében és a marketingtevékenységek hatékonyságának növelésében. Ez a szoftver alapú platform lehetővé teszi a cégek számára, hogy stratégiai és célzott marketingkampányokat hozzanak létre, végrehajtsanak és elemezzenek az ügyfélbázisukban.


A SAS Marketing segítségével a vállalatok testreszabott üzeneteket és ajánlatokat küldhetnek az ügyfeleknek, adataik és viselkedési mintázataik alapján. Ezáltal a cégek hatékonyabban képesek célzott és perszonalizált tartalmakat és ajánlatokat közvetíteni, ami növeli az ügyfél-elkötelezettséget és az üzleti eredményeket.


„Arra a véleményre adok, aki nem azért csinál videót egy bizonyos szoftverről vagy kezdi el használni, mert neki irgalmatlan sokat fizettek, hanem mert az tényleg használható.”

Ágoston megjegyzése szerint az animációk és grafikai elemek hatékonyan segíthetnek a szoftver működésének bemutatásában. Az animációk dinamikus mozgásukkal és a grafikai elemek látványával vizuális élményt nyújtanak, amely segíti a nézőket abban, hogy könnyen megértsék a szoftver működését és előnyeit.


Az ingyenes verzió lehetősége számos előnnyel jár mind a felhasználók, mind a szoftver szolgáltató számára. A felhasználók számára lehetőséget ad arra, hogy megismerjék a szoftver funkcionalitását és meggyőződjenek arról, hogy az megfelel az igényeiknek és elvárásaiknak. A szoftver szolgáltató számára az ingyenes verzió lehetősége remek marketingeszköz. Ez lehetővé teszi számukra, hogy bemutassák a szoftver funkcionalitását és vonzóvá tegyék azt a potenciális felhasználók számára.


„Ha tetszik, akkor majd megveszed azt, utána onnantól kezdve a tied és kapod rá a frissítéseket folyamatosan.”

Az olyan marketingeszközök, amelyek egy szoftvert egy másik termékkel társítanak, kiválóak lehetnek a szoftverek eladásának támogatásában. Egy példa erre az, amikor egy kamera mellé ajándékba adnak egy vágóprogramot.


„Neked ott lesz a dobozban a licence és ezt te megkapod ingyen hozzá, ha kéred ha nem, mert egy idő után úgyis rá fog állni az ember, és utána használni fogja és javasolni fogja másnak.”


Tanácsok kezdő vállalkozóknak kommunikáció terén


A társadalmi megítélés és a környezetben való tekintély nagyon fontos szerepet játszik egy vállalkozás sikerében. Ha egy leendő vállalkozó jó hírnévvel rendelkezik és tehetségesnek tartják a környezetében, ez előnyt jelenthet számára az üzleti tevékenységében.


Összefoglalva, a jó társadalmi megítélés és a tekintély, valamint az értékes kapcsolati háló előnyt jelenthetnek egy vállalkozó számára és érdemes ezeket felhasználni. Ezek lehetővé teszik a kapcsolatépítést, a bizalom kiépítését és a szakmai fejlődést. Azonban a vállalkozás sikeréhez továbbra is szükség van a minőségi munkára, az eredményekre és az ügyfél-elégedettségre.


„Az én példám az ez, hogy sikerült magamról egy olyan képet kialakítani, hogy ha az Ágostonra bízom az időre meg lesz csinálva és az szép lesz.”

A vállalkozó megbízhatósága kulcsfontosságú a sikerhez, hiszen ez építi ki az ügyfelek bizalmát és hozza létre hosszú távú üzleti kapcsolatokat. A megbízhatóság az ígéretek betartásával, a minőségi munkával és az ügyfél-elégedettséggel valósul meg.


„A sajt megítélésünket alakítsuk először, mind emberileg, mind a környezetünkben, mind szakmailag…ebből azért el lehet kezdeni építkezni.”


Tervek a jövőre nézve


Létrehoztak két almárkát, a ContentWork Productions a tartalomgyártásról szól, míg a HAIL Communications a kommunikációról szól. Ezzel a két almárkával az volt a cél, hogy jobban szét tudják választani a belső munkafolyamatokat, illetve ügyfelek esetében is van akinek csak az egyik szolgáltatásra van szüksége.


Ezeket szeretné fejleszteni, továbbá harmadik lábként az egészségüggyel is van kapcsolatuk, elsősegély oktatásokat tartanak és cégekkel is dolgoznak együtt ebben a témában.


„Ez az a 3 vonal a tartalomgyártás, a kommunikációs láb és az egészségügyi, illetve oktatási láb az, amit én a következő években nagyon szeretnék felfejleszteni.”

A következő időszakban szeretné még a meglévő munkavállalói számát bővíteni 10-15 főre.




Olvass tovább!


További cikkek a témában:

bottom of page