top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Andréka Ágoston: cég tevékenységei, fogalmak, vállalkozók, kommunikációs csatornák

Frissítve: 2023. jún. 1.

Andréka Ágoston elmondja milyen tevékenységeket végeznek a céggel; mi a különbség a PR, a marketing és a kommunikáció között; van e vállalkozó a családban; mitől jó egy kommunikációs csatorna


<< 2/4 >>


Cég tevékenyégei


A ContentWork Productions egy média- és kommunikációs vállalkozás, amely a tartalomgyártásra és széleskörű kommunikációs szolgáltatásokra specializálódott. Céluk kreatív és magával ragadó tartalmak létrehozása a digitális és hagyományos média platformok számára.


Szakértő csapatuk segít ügyfeleiknek hatékonyan kommunikálni és elérni a célközönségüket a videók, cikkek, infografikák és egyéb tartalmak segítségével. A ContentWork Productions minőségi és stratégiai tartalommal járul hozzá ügyfelei üzenetének meghatározásához és sikeresen történő közvetítéséhez.


A cég tevékenységei közé tartozik a közösségi média kezelése, beleértve a YouTube csatorna kezelést és tartalomgyártást. Emellett foglalkoznak plakát kampányokkal és Google hirdetésekkel, sajtóztatással és rendezvénykommunikációval is. Továbbá segítenek ügyfeleiknek a kommunikációs stratégia kidolgozásában.



PR, marketing és kommunikáció


A PR (Public Relations), marketing és kommunikáció közötti vonalak néha elmosódhatnak, mivel ezek a területek szorosan összekapcsolódnak és egymást kiegészítik. Azonban van néhány alapvető különbség, amelyek segíthetnek meghatározni a határokat.


A PR elsősorban a kapcsolatépítést és fenntartást célozza. A PR tevékenységek célja az, hogy építsen és erősítsen pozitív kapcsolatokat az ügyfelek, partnerek, média és a nagyközönség között. A PR gyakran foglalkozik sajtóközlemények, sajtóesemények, kapcsolattartás a média képviselőivel és vállalati üzenetek terjesztésével.


A marketing célja viszont az ügyfelek megszólítása és termékek vagy szolgáltatások értékesítése. A marketingtevékenységek közé tartozik a piackutatás, termékmenedzsment, árak és promóciók tervezése. A marketing arra összpontosít, hogy megértse és elérje a célközönséget, és hatékony módon pozicionálja a vállalatot vagy terméket a piacon.


A kommunikáció átfogóbb fogalom, amely mind a PR, mind a marketing részét képezi. A kommunikáció az üzenetek és információk átvitelét jelenti a célcsoportok felé. Ez magában foglalja a belső kommunikációt (a vállalat belső kommunikációja), a külső kommunikációt (a közönséggel és az ügyfelekkel való kommunikáció) és az intézményi kommunikációt (a vállalat hírnevének és imázsának építése).


Az egyes területek közötti határok egy adott vállalat vagy szervezet stratégiájától, méretétől és céljaitól függnek. Néha a PR és a marketing tevékenységek átfedhetik egymást, és az integrált kommunikációval érhető el a legjobb eredmény. Az együttműködés és az összehangolt tervezés segít abban, hogy a célokhoz és az üzenetekhez legmegfelelőbb megközelítést válasszák.



Vállalkozó a családban


4 testvére van Ágostonnak, a legidősebb testvére volt vállalkozó, aki 2015 környéként két céget is vitt párhuzamosan, de ebben az időben nem úgy alakult az üzlet, ahogy szerette volna, ezért visszatért pár évre az alkalmazotti létbe. Pár éve ismét vállalkozásba fogott ezúttal viszont megtalálta az útját a kétüléses sportrepülők árusításában, melynek kommunikációját Ágoston csapata intézi.


„Most mindenféle típusú, de inkább a kétüléses sportrepülőket forgalmaz…ő ezzel megtalálta a számítását, mert ez szerte a világban fontos, meg nagyon sokan vásárolnak.”


Mitől jó egy kommunikációs csatorna?


Egy jó kommunikációs csatorna számos jellemzővel rendelkezik. Elsődlegesen naprakész és friss információkkal látja el a közönséget, így biztosítva, hogy mindig a legaktuálisabb tartalommal találkozzanak. Emellett saját képek használata a Stock fotók helyett hozzájárul a valódiság és egyediség érzetének megteremtéséhez.


Az áruk vagy szolgáltatások bemutatása a csatornán keresztül lehetővé teszi, hogy a közönség közvetlenül megismerje és értékelje azokat. Minőségi tartalmak, legyen az írott vagy vizuális formában, kiváló minőséget és értéket nyújtanak a közönség számára, ami hozzájárul a hiteles és vonzó brandépítéshez.


„Amit én például mindig szoktam mondani az ügyfeleknek, akik sokszor beleesnek ebbe a hibába, hogy hát Stock fotó, mondom könyörgöm ne, akkor inkább csináljunk mi rólatok Stock fotókat…olyan Stock fotók legyenek, amin ti vagytok ténylegesen.”

Az igazi információk és megbízható források felhasználása növeli a csatorna hitelességét és hozzájárul a közönség bizalmának megszerzéséhez. Az olyan platformok, mint a Facebook és az Instagram, gyakran alkalmasak erre a célra, mivel széles körben elterjedtek és könnyen elérhetőek a felhasználók számára.


Egy jól működő kommunikációs csatorna tehát nemcsak az információ áramlását biztosítja, hanem a közönség igényeit is kielégíti, minőségi és valós tartalmakkal szolgál, és lehetővé teszi az aktív kölcsönhatást a célcsoporttal.


„Én azt nagyon szoktam díjazni, ha mondjuk a Google névjegyük is friss.”




Olvass tovább!


További cikkek a témában:

bottom of page