top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Egy kontroller munkája

Frissítve: 2023. ápr. 18.

Csehil Ádám bemutatja a kontrolleri munkakörét; konzultációkról, szolgáltatásról, garanciáról mesél


<< 4/5 >>


Volt-e mentorod vagy coach-od?


Sokan vannak ezen a piacon, akik nem igazi szakemberek, kicsit mellé beszélnek, ennek ellenére hasznos lehet, ha az emberenek van mentora, érdemes példaképeket találni, akik sokat segíthetnek, hogy megtaláljuk egy-egy probléma megoldását, csak oda kell figyelni kivel dolgozunk együtt.


„Meg kell választani, hogy kit követsz, kinek a tanácsait fogadod meg."

Hogy folyik nála egy konzultáció és mennyi időt vesz igénybe?



  1. Az ügyfél jelentkezik a weboldalon keresztül.

  2. Kap emailben egy kérdőívet a vállalkozásával kapcsolatban, ezt ha kitölti Ádám már el tud kezdeni dolgozni, gondolkodni rajta.

  3. Kiküldi a számlát, amit ki kell fizetni.

  4. Telefonos egyeztetés az online konzultáció időpontjáról.

  5. A konzultáción pedig eldől van e konkrét téma, probléma, vagy át szeretné beszélni a cégtulajdonos a vállalkozását, hogy valaki külső szemmel lássa azt.

  6. Általában az ügyfél „házifeladatokkal” távozik, mert tudja, hogy miken kellene változtatni. És átlátja logikusan, hogy mik a problémák, mi nem működik.



Miben különbözik Ádám szolgáltatása, más szakmabeliekétől?


Amikor keresgélt, hogy kitől lehetne tanulni, fortélyokat ellesni rájött, hogy elég kevesen vannak a piacon, akik ennyire a stratégiával foglalkoznak.


„Én úgy gondolom, hogy van egy nagy erősségem, hogy én tényleg nagyon gyorsan és logikusan át tudom látni az ügyfeleknek a vállalkozását és azt, hogyha az nem működik, nem hoz elég nyereséget. Kicsit beszélgetünk, kérdezek egy párat és hamar meg tudom azt találni, hogy mi lehet a probléma."


Az a célja, hogy egy-egy konzultáció után az ügyfél már konkrét intézkedéseket tudjon tenni annak érdekében, hogy sikeresen növelje profitját.


„Nagyon erős tulajdonosi szemlélettel tudom nézni bárkinek a vállalkozását. De közben meg teljesen objektíven, tehát engem nem fűznek érzelmek a kollégáihoz, az üzletéhez, a vállalkozásához."

A megfelelő ember a megfelelő információkkal sokat segíthet egy cégnek.



Vállal-e garanciát a szolgáltatásaira?


Tanácsadóként, adhatsz nagyon jó tanácsokat, de ha a vállalkozó nem fogadja meg, akkor nem fog jönni az eredmény. Az egyalkalmas konzultációjára vállal pénzvisszafizetési garanciát. Ha az ügyfél úgy érzi nem érte meg neki, nem haladt előre visszakapja a pénzét. (Nem volt még ilyen.) Komolyabb együttműködésnél nem vállalna ilyet.


„Nem hiszem, hogy egy szolgáltatásnál, tanácsadásnál bármiféle garanciát kell vállalni. Főleg ilyen területen, amin én is dolgozom.”


Olvass tovább!


További cikkek a témában:


bottom of page