top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Hogyan tervezzünk nemzetközi piacra lépést - Ferling József

Ferling József nem tipikus PR szakember. Eredeti foglalkozása orosz-testnevelés szakos általános iskolai tanár, aki az évek során rengeteg területen tevékenykedett, beleértve a postai kézbesítést, futballedzői munkát és az újságírást. 1991-ben elindította a FERLING ügynökséget, amelyet ma már a magyarországi PR piac egyik meghatározó szereplőjeként tartják számon.



A Stratégia Fontossága


Ferling József hangsúlyozza, hogy a siker kulcsa a stratégiai előrelátás.


"Ha tudjuk a céljainkat, és úgy érezzük, hogy messze vagyunk tőle, akkor szükség van a stratégiai tervezésre." mondta József.

A példájában említett külföldi piacra lépés és a beruházások előtt való szomszédok megkérdezése jól mutatja, hogy a jó stratégiai tervezés és előrelátás mennyire fontos a siker érdekében.

 

Hibák és Tanulás


Az interjúban József elismerte, hogy a vállalatuk is hibázott és későn csatlakozott bizonyos projektekhez. Azonban hangsúlyozta, hogy a hibákból is lehet tanulni.


"Ha őszinték vagyunk magunkkal, tehát mi mondtuk, de aztán mégis elvállaltuk és késő volt, és nem lehetett már megcsinálni. Tehát hibáztunk." mondta.

 

Konkrét Célok és Eredmények


Ferling József szerint a siker elérésének egyik kulcsa a világos és konkrét célok kitűzése.


"Szeretné vállalatát bevinni a top ötszázba Magyarországon? Tiszta, világos cél, tehát lehet rajta dolgozni."

Emellett kiemelte, hogy a vizuális és verbális retorika használata is kulcsfontosságú lehet a siker érdekében, például az álláshirdetések hatékonyságának növelésében.

 

Innováció és Kreativitás


A FERLING ügynökség nem csak a válságkezelésben, hanem az innovációban és a kreativitásban is jeleskedik. József egy példát hozott fel, ahol az általános iskolások pályaválasztási orientációját próbálták megváltoztatni egy galaxis hősei képregény segítségével, ami egy díjnyertes projektjük volt.

 

Összegzés


Ferling József személyes életútja és üzleti filozófiája jól tükrözi sokoldalúságát és szenvedélyét a kommunikáció és a PR iránt. Stratégiai tervezésre, tanulásra a hibákból, konkrét célok kitűzésére, innovációra és kreativitásra helyezi a hangsúlyt. A FERLING ügynökség sikerei és a jövőbeli tervek is ezen elvek mentén alakulnak.




Olvass tovább!


bottom of page