top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Hogyan léphetsz tőzsdére Magyarországról - Ferling József

Ferling József, a FERLING ügynökség ügyvezetője, sokszínű életpályával rendelkezik, melyben a kommunikáció, az oktatás és a public relations került a középpontba. Ebben az interjúban József mesél törekvéseiről, céljairól és az új piacokra való belépés terveiről.



Az Életpálya Sokszínűsége


Ferling József eredeti foglalkozása orosz-testnevelés szakos általános iskolai tanár. Az évek során számos területen tevékenykedett, beleértve a postai kézbesítést, futballedzői munkát, újságírást és írást. Publikált verseket, novellákat és egy riportkönyvet is. 1991-ben elindította a FERLING ügynökséget, mely ma már a magyarországi PR piac egyik meghatározó szereplőjeként tartják számon.

 

A Nemzetközi Piacok Felé


Az interjú során József elárulta, hogy a FERLING ügynökség tervei között szerepel a design és a digitális üzletáguk nemzetközi piacokra való kiterjesztése.


"Cseh, szlovák és lengyel piacra szeretnénk belépni. Magyarországról viszont a német, az osztrák és a svájci piacokra szeretnénk terjeszkedni..."

 

A Tőzsdei Lépés és a Tulajdonosi Struktúra


Az interjúban szóba került a tőzsdei lépés és az Zrt. formába való átalakulás témája is. József elmagyarázta, hogy bár az Zrt. létrehozása nagy változásokat hoz a cég életében, a tőzsdei lépés még előttük áll.


"Előbb legyen működőképes, legyen profi menedzsmentje. Neki legyen egy tulajdonosa, aki csak az igazgatóságot vezeti, és akor odaérünk a tőzsdéhez megfelelő szakemberekkel..."

 

A Családi Vállalkozás és a Munkavállalók Bevonása


A FERLING egy családi tulajdonú cég, ahol a tulajdonosok között a feleség és az egyik gyermek is helyet kap. József elmondta, hogy szeretnék bevonni a munkavállalókat is a cég életébe, így a munkatársak között is lesznek tulajdonosok. "Huszonöt-20 plusz éve itt lévő munkatársakra építsünk, akik velünk vannak és részt vettek ennek a felépítésében," mondta.

 

Összefoglaló


Ferling József életútja és tervei jól tükrözik sokoldalú és innovatív gondolkodását a PR és a vállalkozás területén. A FERLING ügynökség sikerei mellett a nemzetközi piacokra való terjeszkedés, a tőzsdei lépés és a munkavállalók bevonása is fontos szerepet kap a jövőbeli tervekben.




Olvass tovább!


bottom of page