top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Villámkérdések: Eisenbacher Csaba

Frissítve: 2023. márc. 15.

Tudj meg többet Eisenbacher Csabáról: kedvenc könyvei, kedvenc podcastjei, szakmai könyvek és podcastek, pénz, siker, szerencse, az élet értelme


<< 6/6


Kedvenc könyv?



Melyik könyv volt a legnagyobb hatással rád, mint vállalkozó/professzionális szakember?



Melyik business (szakmai) könyv segített legjobban a vállalkozásod építésében?


  • Én ezt ilyen autodidakta módon tolom.


Kedvenc podcasted?




Mit hallgatsz, olvasol, nézel most?


Nagyon kevés dolgot, még magamat képezni üzletileg arra is alig jut idő, meg a kikapcsolódásra is minimális. Legutóbb valami random német vígjáték sorozatot néztem. YouTube-on követek 1-2 tech csatornát.


Mi az, ami szakmailag a legjobban inspirál most?


A cégcsoportunkon belül dolgozó nálam adott esetekben évtizedekkel tapasztaltabb kollégák munkáját figyelni. Nagyon ritkán van erre lehetőségem, hogy részt veszek olyan képzéseken, amit jóval tapasztaltabb Kegonos kollégák tartanak és ezeken próbálok inspirálódni. Engem ez inspirál élőben hallgatni más agilis tanácsadókat.


Hogyan menedzseled a feszültséget?


Viszonylag kevés téma okoz nekem mostanában feszültséget. Megtanultam nem befeszülni. Én arra treníroztam magam, hogy ha van egy krízishelyzet, akkor maga az, hogy feszültség van az mennyiben járul hozzá az értékteremtéshez, vagy az adott szituáció megoldásához.


Mi van a zsebedben, mit hordsz magadnál?


Mindig van a zsebemben egy iPhone és egy Airpods ez, ami mindig kell. Én teljesen megszűntettem a pénztárcát, nem hordok magamnál kézpénzt, bedigitalizáltam a bankkártyákat és általában az igazolványokra sincs szükség.


Rendezett vagy rendetlen iroda?


Teljes rendetlenség, próbálom magam legalább havonta egyszer rávenni, érdekes módon magam felé nincs ilyen igényem, rendezetlen iroda. Amikor belekezdek mondjuk egy remote ügyfélprojektbe vagy egy oktatásba előtte szeretek rendet rakni, hogy jól nézzenek ki a dolgok. Rendezetlen iroda maximálisan.


Mit jelent számodra a pénz?


Igazából akkor jó, ha nem jelent semmit. A pénz nekem egészen konkrétan azt jelenti, hogy a napi életvitelbe be tudok ülni egy étterembe, meg tudok inni egy kávét, tudok venni egy kabátot, el tudok menni vacsorázni a párommal, el tudom vinni a családot nyaralni.


Van egy csomó dolog, amit szeretünk megcsinálni ahhoz kell pénz és azt az állapotot szeretem, amikor erről nem kell gondolkodni, pénzt beosztani, pénzt tervezni, a vállalkozó meg ügyvezető énem szempontjából lehet, hogy nem hangzik jól, de magánemberként azt szeretem, amikor egyáltalán nem kell foglalkozni pénzzel. Tudom, hogy van valamennyi, tudom, hogy van tartalék, de nem vagyok büdzsé ember. Nekem akkor jó a pénz, ha egyáltalán nem gondolok rá és egyáltalán nem foglalkozom vele.


Mit jelent számodra a siker?


A siker az nekem egyértelműen azt jelenti és ezt érzem most is, és ezen mérem le a vállalkozó létnek a sikerét is, hogy most jó vagy rossz irányba megyek. Nekem egészen konkrétan azt jelenti, hogy én személyesen a hétköznapokban jól érzem e magam attól, amit csinálok. Nekem ez a leges-leges legfontosabb siker kritérium, hogy megengedhetem e magamnak, hogy tényleg csak azt csináljam, amit szeretek.


Mondj nekünk valamit, amit senki, vagy csak kevesen tudnak rólad!


Amit szerintem nagyon kevesen tudnak, mert ritkán beszédtéma, rettenetesen utálom a medvecukrot és a sárgaborsót, ettől a kettőtől rosszul vagyok.


Szerinted mennyire fontos a szerencse az üzleti/szakmai életben?


Én ezt a százalékot így 0-ra nagyon szívesen betenném. Azt gondolom így az előző 20-25 évemnek a tapasztalatai alapján, hogy olyan, hogy szerencse nem volt, hanem a felkészültség és az alkalom volt azok, amik találkoztak.


A szerencse az nekem valami pozitív, valami jó valami előrelépés az életben, amikor azt mondhatják, hogy neked szerencséd volt. Érdekes módon a teljesen tehetségtelen és felkészületlen embereknek ritkán mondják, hogy szerencsés. Ha úgy nézem a szerencsét, hogy mikor léptem előre az életben, akkor léptem előre, amikor szembe jött valaki olyan személy, vagy valami olyan szituáció, ahol lehetett bizonyítani és tudtam bizonyítani, tehát mentünk előre. Én ezeket a szituációkat mindig is nagyon aktívan és tudatosan kerestem.


Én egyáltalán nem hiszek a szerencsében. Én abban hiszek, hogy legyél mindig nagyon jól felkészült, képzett, nagyon-nagyon tudjad, hogy te mit akarsz. Azt próbáld örömmel, lelkesedéssel csinálni! Mennyél bele azokba a szituációkba, amikből utána előre lehet menni! Legyél nyitott mindenkire, aki hozzád fordul, és te is fordulj minél több olyan emberhez, akik által majd előrébb tudsz jutni!


Mi az élet értelme?


Hát pont ez, hogy a lehető legjobban érezzem magamat a bőrömben. Azért a közvetlen környezetem is jöjjön ki velem, legalább a családom, az üzleti partnereim. Első sorban jól érzem magam, másod sorban másoknak segítek, ha ez a kettő pipa, akkor szerintem megvan az élet értelme.



Olvass tovább!


További cikkek a témában:

bottom of page