top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Eisenbacher Csaba a KEGON Hungary Kft. ügyvezetője

Frissítve: 2023. márc. 15.

Eisenbacher Csaba a KEGON Hungary Kft. ügyvezetőjének családi háttere, útja a vállalkozásig


1/6 >>


A KEGON Hungary egy skálázott agilitásra fókuszáló cég, mely már több kollégával rendelkezik és jelentős nemzetközi ügyfelekkel. Eisenbacher Csaba 16 évet dolgozott egy nemzetközi nagyvállalatnál több országban, ahol a skálázott agilitás bevezetésével foglalkozott. Jelenleg a KEGON Hungary Kft. ügyvezetőjeként 5 országban foglalkozik nagyvállalati transzformációkkal.



Családi háttér


Budapesten született, de nem lakott ott, Szigetszentmiklóson, illetve előtte Ráckevén, Csépen, tehát a Csepel-sziget mentén élt és nevelkedett a 80-as években.


Nem a családból jött a vállalkozásra való indíttatás. Apai vonalon a család a sváb-német vérvonalhoz tartozik, ők azért vállalkozó szelleműek volta. Klasszikusan gyárban dolgoztak, de a háttérben mindig ügyködtek valamin, sefteltek, kereskedtek.


„Az tudom, hogy édesapámnak mindig is volt egy ilyen kereskedői vénája. A nagyapám pedig festő, mázolóként maszekolt még a főállása mellett.”

Ezek akkor nem érintették meg annyira Csabát, hogy vállalkozóvá váljon felnőttként. Édesapja a rendszerváltást követően kilépett a gyárból és kisboltokat nyitott, a kereskedelemben tevékenykedett.


Csaba nem üzleti irányba indult első sorban. Elvégezte a középiskolát Szigetszentmiklóson egy elit iskolában és le is érettségizett. Majd jött a tanácstalanság, nem tudta merre tovább.


„Külföldön elhajtják 1-2 évre…Mennyél lássál világot, mosogassál, dolgozz a Mekiben! Szóval rájössz, hogy mit akarsz csinálni. Itt meg leültetnek 18 évesen, vagy még 18 évesen se egy 400 oldalas felvételi tájékoztatóval, hogy légyszíves bökjél rá 3-ra, azokat írd be egy listába és ott fogsz tanulni.”

Csaba ebben az időben már nagyon jól beszélt németül és érdekelte a számítástechnika, édesanyja pedig tanár volt, ebből következett, hogy német-számtech tanári szakra jelentkezett. Fel is vették, de csak ezután nézte meg, hogy mennyit is keres egy tanár és úgy döntött, hogy biztosan nem fog ezzel a szakmával foglalkozni.


A főiskolából 1,5-2 év telt el, mikor rájött, hogy egyáltalán nem vonzza, nem tud fejlődni, mert az oktatók nem tudtak olyan jól németül mint ő, illetve számítástechnika terén pedig nem piacképes anyagokat tanítottak.




Vállalkozás indítás


A főiskola alatt indított Csaba egy barátjával vállalkozást (startupot), ahol webes dolgokkal, webdesign-nal foglalkoztak.


A jellenlegi vállalkozásához nem kapcsolódik ez a terület, mert az alkalmazotti munkája alatt ismerkedett meg a skálázott agilitás fogalmával és a terület néhány szakértőjével is. Egy telekommunikációs vállalatnál dolgozott, ennek kapcsán ismerkedett meg emberekkel, mint például Magyarországon Janovszki Zsoltal, külföldön pedig neves német szakértőkkel. Közben folyamatosan képezte magát a témában a vállalaton belül.


2021 őszén homeoffice-ban dolgozott és akkor jött az ötlet, hogy saját vállalkozást indítson olyan partnerekkel, mint az előbb említett témában szakértő emberek. Felmondott a korábbi munkahelyén és 2022. május 2-án regisztrált be KATA-s vállalkozóként.


„Akkor még nem tudtuk, hogy ez egy tiszavirág életű művelet lesz.”

A fő szikra a vállalkozás elindításához az volt, hogy néhány másik vállalkozó úgy gondolta érdemes lenne társulniuk.


A korábbi munkahelyén Csaba 16 évig dolgozott, egy burokban élt, a vállalaton belül több különböző pozícióban dolgozott. Ez a vállalat, amit ott hagyott nem volt a magyar piacon érdekelt, viszont a jelenlegi cégének fő célja a magyar piacon való érvényesülés. Ennek következtében nagy mértékben támaszkodik a kollégáira, munkatársaira, akik ezen a piacon szereztek már tapasztalatokat.




Olvass tovább!


További cikkek a témában:

bottom of page