top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Negatív kommentek kezelése

Frissítve: 2023. ápr. 6.

Hogyan kezeli a negatív véleményeket Vida Ágnes?


<< 4/5 >>


Nem mindenki egyformán kezeli a negatív megjegyzéseket a közösségi médiában, a social media platformokon. Vannak olyan emberek, akik képesek kizárni ezeket a véleményeket és nem foglalkoznak velük. Van akit rettenetesen megviselnek a kritikus hozzászólások, esetleg a rosszindulatú megjegyzések. Van aki pedig beleáll a témában és igyekszik megvédeni magát és az álláspontját.



Hogy kezeli Vida Ágnes a negatív beszólásokat?


„Én már elég gyakorlott vagyok.”

Az elején mindenki belefut, hogy egy-egy kommentáradat megviseli, de idővel meg lehet tanulni kezelni az emberek reakcióját, hiszen nem minden kritika építő jellegű, sok közülük csak rosszindulat vagy trollkodás eredménye.



Házirend


Az egyik módszer melyet Ágnes alkalmaz a házirend megfogalmazása, illetve rendszeresen hívja fel rá a figyelmet a különböző platformokon.


A házirend tartalmazhat tiltott szavakat, mely esetben a komment meg sem jelenik senki számára. Tartalmazhat olyat, hogy nem tolerálja a személyeskedést vagy azt, hogy lerohanjanak más embereket.


Ki lehet adni moderátornak a kommentek szűrését, aki aztán szabályozza, hogy milyen vélemény jelenik meg az adott oldalon.



Lehet válaszolni is a kommentekre, ebben az esetben a válasz inkább azoknak szól akik olvassák a kommenteket, nem pedig az írójának.


„Annál rosszabb nincsen amit el lehet követni ebben a témában, mint amikor valaki személyes támadásnak veszi és lovagol rajta, meg védekezik és magyarázkodik.”

Sem az olvasók irányába nem jó, sem pedig önmagunk számára. El kell fogadni mások véleményét.



Milyen irányba ment az online kommentelés az elmúlt 10-20 évben?



Régebben a komment szekcióban jól el tudtak beszélgetni az értelmes emberek egymással, és meg tudták érteni egymást. Most az a jellemző, hogy minden egyes szóba bele tudnak kötni az emberek.


„Ez azért van, mert a közösségi médiában annyi a tartalom, hogy nincs idő pontosan elolvasni, hogy mit írt a másik.”

Meg kell tanulni kezelni a kommenteket.




Olvass tovább!


További cikkek a témában:

bottom of page