top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Vida Ágnes a GazdagMami és a KisMamaBlog megalkotója

Frissítve: 2023. ápr. 6.

Ismerd meg Vida Ágnest, aki létrehozta a KisMamaBlogot és a GazdagMami blogot, honnan jött a blogírás ötlete


1/5 >>



Gyerekkor és ambíciók


Vida Ágnes 1977-ben született Budapesten. Szerinte mindig érdekes, hogy ki honnan indult, hiszen az emberek többsége általában gyerekkorában nem az szeretne lenni, ami aztán lett.


„Ez hozzá tartozik az egyéni utunkhoz.”

Óvodás korában leginkább artista vagy bohóc szeretett volna lenni, kicsit később pedig zenész. Végül szolfézs tanári szakon végzett. Szeretett gyerekkorában szakkörökre járni, mert minden érdekelte, és ez a mai napig is jellemző rá.



Úgy érezte, hogy a gyerekeket nem érdekli igazán a szolfézs tantárgy és nem is olyan lelkesek iránta, mint Ő, ezért elkezdett pszichológiát tanulni. Ezután megszülettek a gyerekei és miközben alkalmazottként dolgozott rájött, hogy Ő nem az az alkalmazott típus.


Tapasztalatszerzésnek jó az alkalmazotti lét és jó belelátni egy cég működésébe.


A blogírás ötlete


Ennek hosszú előzménye volt Ágnes esetében. Amikor megjelentek a számítógépek nagyon foglalkoztatta Őt a téma, egyből elkezdte tanulgatni a basic nyelvet, aztán megjelent az internet, illetve a technikai eszközök is nagyon érdekelték.


Még alkalmazottként a főállása mellett készített honlapokat, tanított HTML-et, 1998-ban csinált HTML tanfolyamot. 2000 környékén kezdett el ismerkedni a blogolással, online marketinggel.


2000-ben megvette az első online marketing könyvet: Online Marketing Kézikönyv. Ezek mellett eljárt rendezvényekre, melyek ebben a témakörben zajlottak.



Mire 2005-ben megszületett az első gyermeke, már sok cégnek csinálta a honlapját, szervezte a marketingjét, még a meglévő munkája mellet. Kezdett kicsit beleunni és szeretett volna saját dolgot csinálni.


Ebben az időben jártak hozzá szülők pszichológiai tanácsokért a gyereknevelésben. Arra gondolt, hogy lehetne interneten online végezni a tanácsadást, illetve oktatni a gyermekpszichológiát. Ezeknek a témaköröknek a mentén kezdte el írni saját blogját a KisMamaBlogot.


Az volt a koncepció, hogy google hirdetéseket fog kitenni a weboldalára és majd később a blogok mellett tananyag is készül. Hamarosan realizálta, hogy talán ez nem annyira jó „buli” neki, illetve nem pörögtek olyan jól a google hirdetések, mint manapság.


Elkezdett jobban fókuszálni a tananyag készítésre és a könyvírásra, vagyis igyekezett a tudását minél több embernek átadni. Felfuttatta a blogot és mellette email marketinggel is foglalkozott.



Hobbiból vállalkozás


„Akinek a szakmája a hobbija, annak könnyű vállalkozást indítani.”

A pszichológia mindig is közel állt hozzá egyetemet is végzett, illetve ledoktorált belőle. Az online marketinggel kapcsolatos tudás pedig egy egészköz, amit fel tud használni a pszichológiai témák, tudás átadásában.


Egy év után a blogját olvasó anyukák kérdezték tőle, hogy tud a gyerekek mellett vállalkozást működtetni, hogy működik a blogírás? Ezért készített egy másik blogot, ahol ezekről ír és tanítja az embereket, ez a GazdagMami Blog.


A mai napig mindkét blog egymás mellett fut.




Mitől egyedi a piacon, és ki a célközönsége?


Rájött arra, hogy több cég is foglalkozik online marketinggel, de kimondottan anyukáknak, vállalkozó nőknek szóló blog nincs.


„Minden vállalkozó átmegy azon, hogy 1-2-3 évig vajúdik, hogy indítson vállalkozást, hogy csinálja, milyen témakörben.”

A leendő vállalkozók közül is a nők azok, akik tovább gondolkodnak, mielőtt belevágnak az ötletük megvalósításába. Ágnes a mai napig is a nagyon kezdőknek szeretne segíteni, hogy meglegyen a kezdő lökés, a bizonytalan kérdésekre legyenek válaszok.




Nehézségek a vállalkozás építése során


A KisMamaBlogot kezdte el először 2007-ben, itt kismama leckéket értékesített, melyeket emailben küldött ki. Ezután pár hónappal mindenki az alvás témát kérdezte tőle. Először e-bookot csinált a témából, majd ezt követően nyomtatott könyvet készítettek, utána oktató anyag készült belőle.


Abban az időben nagyon mentek a CD-s és DVD-s oktató anyagok, így ezt is készítettek. Ezt követően saját CD-t gyártottak, mert költséghatékonyabbnak bizonyult.


Néhány hónappal a vállalkozás elindulása után lett Ágnesnek asszisztense, aki besegített, majd lett még egy segítő, aki a gyártással foglalkozott. Így épült folyamatosan a cég. Volt, aki a pénzügyekkel foglalkozott, aztán jött a rendezvényszervezés.



Ezek után indult a GazdagMami, ahol szintén rendezvények és képzések szervezése került előtérbe. Közben Ágnes több könyvet is írt saját magától és felkérésre is.


A covid óta áttértek az online rendezvényekre és workshopokra. Ez nagymértékben megkönnyíti, hogy bárki részt vegyen rajtuk, akár vidéki az illető, vagy csak egyszerűen a személyes jelenlétet nem tudja megoldani.


Kevesebb az elméleti képzés, jellemzőbbek a gyakorlatok, például online workshopok keretein belül.


„Sok esetben a megvalósítás nehezebb, mint az elmélet, ezért az elmúlt 3 évben a gyakorlatra fókuszálnak jobban a képzéseink.”



Olvass tovább!


További cikkek a témában:

bottom of page