top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Villámkérdések: Tóth Réka Ibolya

Frissítve: 2023. márc. 15.

Tudj meg többet Tóth Réka Ibolyáról: kedvenc könyvei, kedvenc podcastjei, szakmai könyvek és podcastek, pénz, siker, szerencse, inspiráció, AI, tervek a jövőre, az élet értelme, világméretű probléma megoldása


<< 7/7



Kedvenc könyv?



Melyik könyv volt a legnagyobb hatással rád, mint vállalkozó/professzionális szakember?



Melyik business (szakmai) könyv segített legjobban a vállalkozásod építésében?


Nekem nincs a polcomon vállalkozásfejlesztés könyv. Ez valószínűleg azért is van, mert én anyukám által magamba szívtam ösztönösen azt, hogy hogyan tudunk az emberekkel bánni és hogyan bízhatunk magunkba és én ilyeneket nem olvastam, bár önfejlesztő könyvet nagyon sokat.


Kedvenc podcasted?



Kedvenc business podcasted?



Mit hallgatsz, olvasol, nézel most?


Nagyon szeretem a lifestyle témával foglalkozó női magazinokat, nem nyomtatott, hanem online módon.


Könyvek, amiket mostanában olvasok:



Mi az, ami szakmailag a legjobban inspirál most?


Inspirál engem az a fajta növekedés, hogy hogyan tudunk minőséget tartani a növekedés ellenére. Ami még nagyon érdekel, hogy a magyar HR terület hova megy.


Hogyan menedzseled a feszültséget?


Több technikám is van rá:

  • Egyrészt szünetekkel, tudatos szünetekkel.

  • A testem megfelelő táplálásával.

  • Mentális gyakorlatokkal (meditáció, légzés, séta).

  • Az emberi kapcsolataim nagyon erős feszültséglevezető pontok, minőségi együtt töltött időn keresztül.

  • Az alvás egy nagyon fontos dolog.


Mi van a zsebedben, mit hordsz magadnál?


Nekem táskám van, a zsebemben nem nagyon hordok dolgokat. Van nálam mindig telefon, egy fülhallgató, pénztárca, általában nálam van az e-book olvasóm és egy füzet, amiben mindig ott van a To Do listám, és általában még egy fésű.


Rendezett vagy rendetlen iroda?


  • Rendezett.


Mit jelent számodra a pénz?


Lehetőség, biztonság, színes élet.


Mit jelent számodra a siker?


A maga jó értelmében a csillogást, belülről csillogást, tehát hogyha te egy önazonos úton vagy és úgy tudsz csillogni, akkor te nagyon sikeres tudsz lenni és ebből jön a külső siker szerintem, mert ehhez így vonzódnak az emberek, mert jó a kisugárzásod, jók a gondolataid, hogy képben vagy és ez egy siker, hogy ezt mások akarják.


Mondj nekünk valamit, amit senki, vagy csak kevesen tudnak rólad!


Vencouverben (Kanada) tanultam meg járni.


Szerinted mennyire fontos a szerencse az üzleti/szakmai életben?


Szerintem vonzások vannak. Az emberek vonzzák egymáshoz a hasonló problémával rendelkezőket. Ez nem szerencse szerintem, hanem energia, ami áramlik és olyan embereket hívunk be az életünkbe, ha az utunkon vagyunk, akkor szerintem sokkal nagyobb a vonzerőnk és sokan szerintem ezt szerencsének titulálják, de valójában szerintem az egész az önazonosságról szól. Tudod hogy te így ki vagy, mi vagy, tudod hogy te milyen erővel bírsz és hogyha belépsz egy terembe akkor rád fel fognak figyelni, és nem azért fog hozzád lépni egy ember, mert szerencsés vagy, hanem azért, mert őt vonzod valamiért. Én inkább a kontrollált vonzerőben hiszek és nem a szerencsében.


Mi az élet értelme?


Egészségesen szeretni minél több embert, vagy minél kevesebbet, de azt minőségi módon szerintem ennyi.


Merre tart a világ?


Padlógázzal megyünk egy olyan irányba, amit nem is tudunk, hogy milyen irányba megyünk. Szerintem már a pandémia is nagyon megrázta az embereket, és most ez az energiaválság merőben át fogja alakítani a világunkat. Olyan modelleket kell újraírnunk, amiket még nem találtunk ki. Ez sok szempontból tud jó lenni mert a dobozon kívül kell gondolkozni és az mindig egy új dolgot tud hozni, de az biztos hogy tud fájdalmas lenni, amíg eljutunk oda.


Hogyha egyéni szinten nézem, akkor szerintem az emberek nagyon pici aránya érzi igazán jól magát és ez inkább annak köszönhető, hogy rengeteg impulzus éri az embereket, rengeteg hír, elvárás és olyan újdonság, amiben nagyon nehéz szerintem megtalálni azt, hogy én ki vagyok, és nekem mire van szükségem.


Szerintem a közösségekben az összetartásban, ebben mindig volt és lesz is erő, ha találunk olyan embereket, akik hasonlóan gondolkoznak akkor van egy ilyen megértettség érzés az embernek, és ebbe lehet kapaszkodni.




Mi a véleményed az AI-ról?


A mesterséges intelligenciával és applikációkkal már találkoztam a nemzetközi piacon, de bevallom őszintén még nem vagyok annyira elégedett velük. Kicsit hasonló a működése, mint egy okosórának, tehát jelenleg itt tartunk, hogy lekövessük azt, hogy mennyit léptünk, hol volt a stressz szintünk magas, és igazából milyen a kedvünk.


Ez egyfelől egy nagy lehetőség arra, hogy a hibákat lecsökkentsük, de az emberi dolgok nagyon háttérbe szorulnak. Az emberi kapcsolatokra szükség van a boldogsághoz, ha mindent átvesz a mesterséges intelligencia akkor ez nem valósul meg. Az emberekben ez egy nincs szükség rám érzést hozhat, erre pedig nincs felkészülve a világ.


Szerintem az a legnagyobb kihívása a mesterséges intelligenciának, hogy hogyan tudjuk úgy beépíteni az emberek életébe, hogy ők ne érezzék azt, hogy mihasznává vált az életük.


Harari sokat foglalkozik a témával érdemes utána nézni.




Mi a terved a következő 5-10 évre?


5 évre nézek most előre. Családosként látom magam és egy kiegyensúlyozott nőként. Mindenképp az a célom, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű energiát tegyek a családomba, a barátokba és a vállalkozásba is. A vállalkozás pedig azon a szinten van, hogy ezek reális célok.




Milyen világ méretű problémát oldanál meg és hogyan?


Nekem nagyon tetszene, ha azt meg lehetne oldani, hogy az emberek egészségébe ne legyenek bizonytalan faktorok. Bosszant, hogy vannak olyan betegségek, amikre nem tudja az orvostudomány, hogy miért történt. Erre a kérdésre egy jó megoldás lenne a mesterséges intelligencia, mert egyéni orvoslás történhetne, az egyéni adatok alapján.




Olvass tovább!


További cikkek a témában:

bottom of page