top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Tóth Réka Ibolya: amerikai tanulmányok, coach-ok, vállalkozók nehézségei

Frissítve: 2023. márc. 15.

Tóth Réka Ibolya ameikai tapasztalatai és tanulmányai, szolgáltatásának egyedisége, véleménye a mentorokról és coachokról, a kezdő vállalkozók nehézségei


<< 6/7 >>



Amerikai tanulmányok, tapasztalatok


A mindfulness miatt ment ki Réka Ibolya Amerikába, mert ennek a gyökerei Massachusetts-ből az ottani egyetemről származnak. Ugyan elvégzett egy spanyol kurzust, de az a stílus neki nagyon merevnek tűnt, ezért elkezdte nézni az amerikai mindfulness oktatókat, azoknak a stílusa érezte, hogy passzol hozzá.


„Könnyedebbek, a mindennapi életbe rakják bele. Nem túlkeretezett, nem merev.”

Jobban tudott azonosulni a cégnévből adódóan is (MNDF flow) az áramlással, a nem túl merev, nem túl komoly hozzáállással.


„Én igazából bevallom őszintén, hogy engem az érdekelt …, hogy ezt hogy lehet minél több embernek eladni, ezt a mindfulnesst.”

Ezzel pedig az volt a célja, hogy minél több embernek adja el, annál több embernek a szükségleteit tudja kielégíteni. Amerikában pedig azt látta, hogy egy fancy dolgot csináltak a mindfulnessből, divatossá tették az emberek számára. Rékát az érdekelte, hogy hogyan tudná azt elérni, hogy itthon minél több embert érdekeljen ez a téma.


Sok jó visszajelzést kaptam akkor még olyanoktól is, akik mondjuk más oktatóknál tanultak és azt mondták, hogy Réka Ibolya én most kezdtem el megérezni, hogy miről szól ez a mindfulness.”

Az volt a cél, hogy ezek a módszerek a modern életünkbe is beiktathatóak legyen, mert ha ez nem valósul meg, akkor „kidobhatjuk az egészet”. Amerikában nagyon nyitottak voltak az oktatók és a stúdiótulajdonosok és sok értékes információt megosztottak Rékával.




Mitől egyedi a szolgáltatása?


„A hitelesség a kérdés és manapság szerintem a személyes márka ez egy nagyon fontos dolog.”

Fontos, hogy az aki képviseli az adott márkát az szimpatikus e számodra, képviseli e azt a stílust, amit te képviselsz az életedben.


„Nagyon fontos a hitelesség szempontjából, hogy azok az emberek, akik az adott terméket szolgáltatást adják azokkal én tudok-e rezonálni, ami esetünkben ez egy nagyon fontos dolog.”

Réka Ibolya esetében az ügyfélszerzés jelentős része arra épül, hogy megértsék az ügyfél problémáját és azonosuljanak azzal, fontos a közös hang az ügyféllel, és a problémára személyre szabott megoldást kell biztosítani amennyire csak lehet.


Az egyik nagy versenyelőnyük a kreativitás, hogy nem csak a sablon megoldásokat választják, nem csak a megszokott módon kezelik a helyzeteket, hanem új, kreatív megoldásokkal állnak elő.




Vélemény a mentorokról és coachokról


A coachok és mentorok tekintetében éppen egy kiábrándult időszakban van Réka Ibolya. Szerinte most sokan vannak, akik sok pénzt szeretnének keresni ebből a szakmából és divatos is lett mostanában.


Fontos kérdés, hogy ki tud kinek segíteni? Olyan embert kell találni, aki a saját szektorunkat érti valamennyire, hiszen enélkül nem igazán lehet a megfelelő kérdéseket feltenni, és megfelelő tanácsokat adni.


„Szerintem nagyon sok idő el tud menni azzal, hogy magyarázzuk a saját szektorunkat, és az érdemi munka akkor elmegy.”

Éppen keresi a következő mentorukat, és a fejében is kérdések vannak ezzel kapcsolatban. Több gondolkodó partnere is van, akikkel időnként leülnek és egymással beszélgetnek a piacról, az ötleteikről, a környezetről, a világ helyzetéről. Ők többnyire vezérigazgatói szintű emberek, akik több mindenre rálátnak, így sok mindent meg tudnak osztani egymással.


„Egy mentor szerintem akkor tud jól támogatni, hogyha egy kicsit felveszi a te köntösödet, és a te köntösödből próbál gondolkozni.”

Ha az ember talál egy megfelelő mentort, akivel jól együtt tud működni, megérti a másik helyzetét, és megfelelően tud támogatni, akkor az egy nagyon „gyümölcsöző” együttműködés lehet.




Kezdő vállalkozók nehézségei


„Szerintem nagyon sokféle út van és igazából szerintem más egy női út meg egy férfi út is.”

Réka Ibolya szerint az is különböző sokszor, hogy egy férfi miért vállalkozik és egy nő miért vállalkozik. Tisztán kellene látni, hogy mik a versenyelőnyeink, mi az amivel többet vagy mást tudunk adni. Erre fel lehet építeni az egész kommunikációt, mert ha hiszünk a vállalkozásunkban, akkor hitelesen tudunk arról kommunikálni és ezt mások is látni fogják.


„Szerintem a kommunikációt is efelé kell vinni általában, hogy másoknak mit tudok én ezzel adni.”

Egy kezdő vállalkozásnak nagyon kell tudni, hogy miért jó vagy miért jobb, mint a többi!


Oda kell figyelni:

  • A tervezésre.

  • A reális célok kitűzésére.

  • Kinek adunk mire, milyen megbízást.

  • A kapcsolatok kialakítására, network építésére.





Olvass tovább!


További cikkek a témában:

bottom of page