top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Villámkérdések: Kurtán Klára

Frissítve: 2023. márc. 27.

Tudj meg többet Kurtán Kláráról: kedvenc könyvei, kedvenc podcastjei, szakmai könyvek és podcastek, pénz, siker, szerencse, merre tart a világ, AI, tervek a jövőre nézve


<< 6/6


Kedvenc könyv?


Nincs, nagyon sokat olvasok ezért folyamatosan változik a kedvenc könyvem. Jelenlegi kedvenc: Ljudmila Ulickaja: Daniel Stein, tolmács


Melyik könyv volt a legnagyobb hatással rád, mint vállalkozó/professzionális szakember?


Nem vállalkozói könyveket mondanék, mert azok nem voltak akkora hatással rám.Melyik business (szakmai) könyv segített legjobban a vállalkozásod építésében?


Annyira nem jöttek be a business könyvek, a marketingben van egy László Móni: Lehetsz kivételes könyv, ami tetszett.


Kedvenc podcasted?Alapvetően politika podcasteket hallgatok.


Kedvenc business podcasted?
Mit hallgatsz, olvasol, nézel most?


Olvasok: Kim Stanley Robinson: A jövő minisztériuma (környezetszennyezésről szól)

Szeretek sorozatot nézni, az nekem egy jó kikapcsolódás. Most a A pácienst nézem.


Mi az, ami szakmailag a legjobban inspirál most?


A saját coach képzésem az az, ami a legjobban inspirál, és miután ez teljesen új és most találom ki, ezért rengeteget tanulok.


Hogyan menedzseled a feszültséget?


Hol jobban, hol rosszabbul. Valamikor az a legjobb, ha teljesen agyament dolgot csinálok (pl.: Facebook játék), ezen kívül a futás az, ami elképesztően kikapcsol.


Mi van a zsebedben, mit hordsz magadnál?


Semmi különöset, mobiltelefont vagy e-bookot.


Rendezett vagy rendetlen iroda?


Rendetlen.


Mit jelent számodra a pénz?


Egyrészt biztonságot, nálam fontos már, hogy értékmérő, tehát azt mutatja, hogy engem megfizetnek. És nekem most a legjobban a tanulási lehetőséget, arra legyen pénzem, hogy tanuljak.


Mit jelent számodra a siker?


Visszajelzéseket, hogy jól csinálom, de benne van az is, hogy megélek belőle, tehát pénzt is jelent ma már a siker.


Mondj nekünk valamit, amit senki, vagy csak kevesen tudnak rólad!


Gimnazista kormomban folyamatosan konyhalányként dolgoztam egy családi vendéglőben és ezért elképesztően profin tudok hagymát vágni.


Szerinted mennyire fontos a szerencse az üzleti/szakmai életben?


Mondjuk 20%.


Mi az élet értelme?


42


Valahol az, hogy találd meg a jelenbe, hogy mit élsz meg. Pont az az élet értelme, hogy az adott pillanatban az adott jelenben mi az amiben jól tudsz lenni.


Merre tart a világ?


Ez attól függ, hogy melyik pillanatban kérdezed meg, mert mostanában azt gondolom arra tart a világ, hogy mindannyian elpusztuljunk. Nem vagyok mostanában nagyon pozitív. Én azt látom, hogy tönkre tesszük a földet, ki fogjuk magunkat pusztítani. Még a rosszabb pillanatokban úgy vagyok vele, hogy akkor ezt a következő 3 évet próbáljam meg úgy megélni, hogy az teljes legyen.


Nem hiszek ma már a fejlődésben, ilyen szinten, hogy a termelésnek meg mindennek fejlődni kell. Lehet, hogy csökkennie kéne ahhoz, hogy az egész, mint egy komplex entitás tudjon életben maradni meg fejlődni, ahhoz nem feltétlenül több pénzt kell gyártani.Mit gondolsz az AI-ról?


Nem gondolom, hogy jó vagy rossz. Ez már a szövőgépeknél is volt, hogy rossz, és már minden fajta fejlődésnél, hogy tönkre fogja tenni a világot. Nem gondolom, hogy tönkre fogja tenni, inkább egy csomó marha jó dolgot tud csinálni a mesterséges intelligencia. Az biztos, hogy nagyon sok munkaerőt fog kiváltani. De nem lesznek munkanélküliek, hanem más szakmák jönnek fel.


A jövőre vonatkozó kutatások, hogy milyen szakmák maradnak fent, itt pont a személyre szóló szolgáltatások maradnak meg (pszichológus, coach, masszőr, személyes tanítás stb.). Biztos be fog jönni az én szakmámba is, de egyelőre még nem látom.


Ennek a kutatásában már messze nem az informatikusok a fontosok, sokkal inkább a filozófusok, bölcsészek. Nem az a kérdés, hogy technikailag hogy működik, hanem hogy hogyan gondolkodik. A hogyan gondolkodik az meg már nem IT kérdés.Mi a terved a jövőre nézve?


Ezen elgondolkoztam és rájöttem, hogy nem tudom. A következő 5 évet még látom, én abszolút azt szeretném, hogy az általam megalapított iskolát növesszem képzésekkel, fejlesztéssel.


Rájöttem, hogy azért nem tudok semmit előre 10 évre, mert ha végig gondolom az életemet soha elképzelni nem tudtam azt, hogy azt fogom csinálni 10 évvel később, amit csináltam.Milyen világméretű problémát oldanál meg?


A hogyant azt nem tudom, de biztos, hogy a környezet szennyezést.
Olvass tovább!


További cikkek a témában:

Kapcsolódó bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page