top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Villámkérdések: Tóth Zsófia

Frissítve: 2023. márc. 15.

Tudj meg többet Tóth Zsófiáról: kedvenc könyvei, kedvenc podcastjei, szakmai könyvek és podcastek, inspiráció, pénz, siker, szerencse, az élet értelme


<< 7/7


Kedvenc könyv?



Melyik könyv volt a legnagyobb hatással rád, mint vállalkozó/professzionális szakember?



Melyik business (szakmai) könyv segített legjobban a vállalkozásod építésében?


Nem tudnék konkrétan egyet kiemelni. Sokat olvasok relatíve szerintem és mindenből volt egy-egy dolog ami megragadt.


Kedvenc podcasted?



Kedvenc business podcasted?



Mit hallgatsz, olvasol, nézel most?



Mi az, ami szakmailag a legjobban inspirál most?


A csapat, akivel együtt dolgozok napi szinten. Az új munkavállalók, a régi munkavállalók az alapítói csapatból, illetve nagyon inspirál a befektetői háttér és a tulajdonos társaim, akik között van nagyon sok ember, akikre szerintem nagyon felnézünk és kicsit még hihetetlen is, hogy most már üzlettársak is lettünk.


Hogyan menedzseled a feszültséget?


Igyekszünk sokat beszélni a kihívásokról, a mentális nehézségekről, a feszültségekről az alapítói csapatban. Nekem az nagyon sokat segít, hogy meg tudom osztani, ki tudom magamból beszélni. Úgy érzem, ha kimondom és elmondom, hogy mi a problémám már az is nagyon sokat segít. Az meg, hogy a srácok még segítenek is, meg átbeszéljük az pláne.


Mi van a zsebedben, mit hordsz magadnál?


Általában nincs zsebem, szeretem a ruhákat, de a telefonom mindig a kezemben van.


Rendezett vagy rendetlen iroda?


  • Rendezett.


Mit jelent számodra a pénz?


  • Eszközt a célok megvalósításához.


Mit jelent számodra a siker?


Amikor meg vannak a célok, megvan, hogy mit szeretnék elérni és még azt is túl tudom lépni és akkor sikeresnek érzem magam, vagy magát a projektet, de ez lehet kis dolog is.


Mondj nekünk valamit, amit senki, vagy csak kevesen tudnak rólad!


Ami meg szokott lepni embereket, hogy én amúgy az alapvégzettségem alapján atomfizikus vagyok és általában nem nézik ki belőlem az emberek.


Szerinted mennyire fontos a szerencse az üzleti/szakmai életben?


0%, én nem hiszek a szerencsében. Én nagyon abban hiszek, hogy ha keményen megdolgozol érte és mész a céljaid fele, akkor kimutathatóan nagyobb eséllyel leszel sikeres. Szerintem nagyon sokszor van, amikor valami nem jön össze, valamikor összejön, de én nagyon hiszek abban, hogy nem a szerencse határozza meg azt, hogy valami sikerül e vagy nem, sikeres leszel e vagy nem, hanem a kemény munka.


Mi az élet értelme?


Az szerintem, hogy élvezd az utat. Sokszor beszélünk erről a srácokkal, meg az új munkavállalókkal is, hogy lehetnek nagy céljaink, meg nagy kihívások, de az az elsődlegesen fontos, hogy ezt az egészet élvezzük, amit csinálunk. Mert a nap végén nem tudnánk eljutni a célokhoz anélkül, hogy ezt élveznénk és szenvedéllyel csinálnánk.




Olvass tovább!


További cikkek a témában:

bottom of page