top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Az AI a jövő történetmesélője?

Frissítve: 2023. febr. 26.

Milyen szerepe van jelenleg az AI-nak a történetmesélésben és a jövőben milyen jelentősége lesz Lafka Dávid elmondása szerint


<< 8/8


A mesterséges intelligencia sok mindenre képes, a jövőben akár híreket is írhat, vagy segíthet a reggeli ingázásban. Egy dolog szinte biztos: az AI meg fogja változtatni a történetmesélésről való gondolkodásunkat. A mesterséges intelligencia már most is jelentősen megváltoztatja a médiában a történetmesélést. Érdekes kérdés, hogy mit jelent az alkotók és a fogyasztók számára, hogy a számítógépek részt vesznek a kreatív folyamatban, és ez a jövőben várhatóan mennyire fogja megváltoztatni a story tellinget.



A mesterséges intelligencia (AI) a történetmesélés új hullámát teszi lehetővé azáltal, hogy az ember által létrehozott karakterek és a hangutánzó hangok legjobb tulajdonságait a valós AI erejével kombinálja a minőségi szórakoztatás javítása érdekében.


"Az AI minél jobban megérti a szóhasználatunkat, milyen szavakkal milyen hatást lehet elérni, annál ügyesebb lesz, és annál közelebb lesz a profi story tellerekhez. Az AI már el tud mesélni egy történetet kulcsszavak betáplálásával, ugyanakkor jelenleg még meg lehet különböztetni egy profi történetmesélőt és egy mesterségesen előállított szöveget."

A szövegírás szakmai részében nagyon jól működik az AI, azonban a művészi alkotásban még nem kiemelkedő.



A szövegekben és a filmekben is néha elő elő fordulnak hibák, amelyek élővé, szerethetővé teszik azokat, ilyen lehet egy filmben, ha egy kamera megbillen, vagy egy színészbaki a forgatás során, amit bevágnak aztán a kész filmbe. Az animációs filmek elkészítésénél tudatosan alkalmazzák az utómunka során a kamerabillenéseket, hogy ezáltal valóságosabb, élethűbb legyen a történet.




Olvass tovább!


További cikkek a témában:

bottom of page