top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Laposa Bence

Frissítve: 2023. ápr. 17.

Ismerd meg Laposa Bencét, aki a badacsonyi borászat kiemelkedő alakja, a Laposa Pincészet vezetője


1/4 >>


Mivel foglalkozik Laposa Bence?


Laposa Bence a Laposa Birtok tulajdonosa borászattal és vendéglátással foglalkozik. A bor az egész tevékenységük, a működésük alapja az elmúlt 20 évben.Az utóbbi 5-10 évben kezdtek el vendéglátással foglalkozni. Ez nem egy tudatos folyamat volt, tulajdonképpen így hozta az élet. Először a pincében fogadtak vendégeket, akik ettek volna valamit, így kialakult az első vendéglátó hely. Azután megjelent a 2., 3., 4. vendéglátóhely, amelyek mind a Badacsonyban találhatóak.


„Ezek mindegyike részben vagy egészben a bor köré épült fel.”

Nyári időszakban 4 vendéglőjük üzemel, az egész éves nyitvatartást tekintve pedig 2.Hogyan kezdte a borászatot és mit végezett az egyetemen?


A szüleinek köszönheti a borászat iránti szeretetet. Édesapja vett több területet és kezdte el kiépíteni a szőlészetet, borászatot. Bence 2005-ben, amikor végzett az egyetemen átvette a cég irányítását, Badacsonyba költözött, és innentől fogva a cég sokkal intenzívebb, gyorsabb fejlődésen ment át.Agrármérnökként végzett Keszthelyen. Már egészen korán tudta és érezte, hogy a szőlő és a bor lesz az ő útja, ennél fogva már tudatosan választotta ki az egyetemi szakot, amit elvégzett, és helyszínben is igyekezett közel lenni a Badacsonyhoz.


Bence volt az első a családjában, aki teljes munkaidőben a borászattal foglalkozott. Családja pedig nagyon sok segítséget nyújtott neki a cég működtetése során. Két húga közül az egyikkel jelenleg is együtt dolgozik.
Olvass tovább!


További cikkek a témában:

Comentários


bottom of page