top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Vezetői mindset a nemzetközi skálázáshoz - Kertész Lilla

Kertész Lilla megosztja tapasztalatait és tanácsait az amerikai piacra lépő vállalkozások számára, kiemelve a Hustle mentalitást, a személyes történet fontosságát, a direkt kommunikációt, a marketing különbségeit, valamint az IT szakemberek megtartásának és kiválasztásának módszereit, hogy a nemzetközi skálázás sikeres legyen.Lilla, 2014-től kezdve foglalkozik szervezetfejlesztéssel. Fő témája a modern vezetői modell, ami azzal foglalkozik, hogy milyen kognitív és viselkedési stratégiákat kell alkalmazni ahhoz, hogy tudjuk, hogy érezzük, hogy újra mi ülünk a volánnál.


Elsősorban kis és középvállalkozásoknál dolgozott.


Egykori ügyfele egy középvállalkozás a nulláról indulva a magyar piacról Amerikába indult hódító útjára. Ezen az úton kísérte végig a céget és kóstolt bele az amerikai hétköznapokba.


Előadsában az amerikai üzleti gondolkodásról szeretne értekezni. Mint mondja, bárki aki amerikai piacra lépne, annak érdemes a következő szempontokat érvényesíteni:


1. Hustle - mentalitás


2. A sztori: mi a te személyes történeted? Amerikában érdemes úgy felkészülni, hogy a következő kérdésekre pontos válaszokat tudjunk adni: honnan jövünk? Mit szeretnénk elérni? Mi a víziónk?


3. Direkt kommunikáció


4. Marketingben lévő különbségek. Amerikában több típusa van érvényben jelenleg is. A tradicionális (plakát, flyer, táblácska) és a legmodernebb egyszerre.


Érdemes azon elgondolkodni, hogy milyen hagyományos marketing eszközöket tudtok ti is használni?

4+1. Módszerek az IT szakemberek megtartására és kiválasztására. Ezzel a kihívással Magyarországon és az államokban is küzdenek.


Kérdések, amikre a videó végén kapunk válaszokat:


  • Mi kell ahhoz, hogy valaki felfogja azt, hogy neki külföldre kell menni? Mi a szikra?


  • Melyek voltak az első élményeid Amerikában?


  • Melyek azok a kulturális különbségek, amire fel lehet készíteni az embereket?


  • Hogyan lehet egy egész céget, az embereket arra felkészíteni, hogy megyünk Amerikába?
Olvass tovább!


Opmerkingen


bottom of page