top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Villámkérdések: Wettstein Albert

Tudj meg többet Wettstein Albertről: kedvenc könyvei, kedvenc podcastjei, business könyvek és podcastek, mit olvas, néz és hallgat, mi inspirálja szakmailag, hogyan kezeli a feszültséget, irodai környezet, pénz, siker, szerencse, mi az élet értelme


<< 3/3



Kedvenc könyv?


  • Delivering Happiness (Hogyan építsünk egy olyan céget, ahol a munkavállalók, a tulajdonosok és a vevők is boldogak?)


Melyik könyv volt a legnagyobb hatással rád, mint vállalkozó/professzionális szakember?



Melyik business (szakmai) könyv segített legjobban a vállalkozásod építésében?



Kedvenc podcasted?



Kedvenc business podcasted?



Mit hallgatsz, olvasol, nézel most?


  • Mostanában szoktam hangoskönyvként könyveket hallgatni munkába menet meg hazafelé, most elkezdtem olvasni a Million Dollar Habits című könyvet, de nem tetszik.


Mi az, ami szakmailag a legjobban inspirál most?


  • Az elmúlt 2 napban egy elvonuláson voltunk az egyik befektetőnkkel, aki meghívott más sikeres startup alapítókat, például Györkő Zoltánt, aki Balabit exitben részt vett ügyvezetőként, a története szerintem nagyon fontos példa, hogy lehet 100 millió dolláros exitet Magyarországról létrehozni. Ez egy olyan pozitív példa, ami sok mindenkit bátoríthat arra, hogy kezdjen vállalkozás alapításába.


Hogyan menedzseled a feszültséget?


  • Én olyan vagyok, hogy azokat a feszültségeket vagy konfliktusokat engedem kibontakozni, amiről azt érzem, hogy fontos, hogy az energiáimat rászánjam, és azoknak a kibontása az előremutató. Az olyan dolgokat, amikkel nem tudok mit kezdeni, megoldhatatlan problémák, azokat inkább megpróbálom elengedni vagy valahogyan túllépni rajta, hogy minél kevesebb energiámat csatornázzam bele egy olyan dologba, amit úgyse tudok megoldani. Én ilyen szempontból konfliktus kerülő vagyok és megválogatom azokat a konfliktusokat, amikbe érdemes beleszállnom.


Mi van a zsebedben, mit hordasz magadnál?


  • A pénztárcámat, a kulcsomat, a telefonomat, és egy zsebkendő szokott lenni nálam.


Rendezett vagy rendetlen iroda?


  • Most költöztünk másik irodába, emiatt még átmeneti állapotok vannak, az igény megvan a rendezett irodára, az erő nem mindig.


Mit jelent számodra a pénz?


  • Eszközt, amin keresztül hatást tudunk gyakorolni.


Mit jelent számodra a siker?


  • Ez egy olyan dolog, amivel barátkoznom kell, ezzel a szóval, meg ennek a megélésével, tök nagy kihívás számomra, hogy detektáljam, ha valami történik velem ez most siker és szabad örülni, mert hajlamos vagyok, ha pozitív dolog történik már a következő dolgon gondolkozni. A siker az az, ha azt érzem az időmet olyan dologgal töltöm, amit nem cserélnék el másra, nem tudnék ennél hasznosabb, értékesebb dolgot csinálni most.


Mondj nekünk valamit, amit senki, vagy csak kevesen tudnak rólad!


  • Voltak malacaim.


Szerinted mennyire fontos a szerencse az üzleti/szakmai életben?


  • Ha a szerencse azok a dolgok, amiket nem tudunk magunk körül befolyásolni, akkor azt mondom, hogy az én világomban több az a dolog, amire hatással tudok lenni mint amire nem, tehát mondjuk maximum 49% a szerencse, de azok lesznek a vállalkozók, akik abban hisznek, hogy kontrollt gyakorolnak az életük meg a munkájuk felett, mert akik azt gondolják, hogy csak sodródnak, azok nem gondolják, hogy érdemes vállalkozást indítani.


Mi az élet értelme?


  • Számomra az, hogy önmagán túlmutató dolgot csináljon az ember, hogy ne csak létezzek hanem alkossak is.



Olvass tovább!


További cikkek a témában:

bottom of page