top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

7Digits

Frissítve: 2023. ápr. 14.

Egy kis bepillantás a 7Digits online marketing ügynökség működésébe, melyet Dr. Kádas Péter alapított


<< 3/4 >>


Mivel foglalkozik a 7Digits?


Dr. Kádas Péter a 7Digits alapítója. A 7Digits egy online ügynökség, ami adat vezérelt, technikai jellegű online marketing ügynökség. Aktívak b2b-ben, iCommers, nagyából a mid-maket-ot szolgálják ki Magyarországon, illetve jónéhány külföldi ügyfelet.


Igyekeznek nemzetközileg működni, sok technikájuk származik az Egyesült Államokból, illetve ügyfeleik is vannak innen. Ezeken kívül német, lengyel és egyéb piacokon is jelen vannak.


„Mi vagyunk az az ügynökség, aki technikai oldalról fogja meg a marketinget, tehát nem kreatív csapat vagyunk, inkább a számok dominálnak.”


Miért pont 7Digits? Mit jelent?


Dollárban a millióra utal, akkor még ez egy különleges célnak tűnt. A mai ügyfeleiket tekintve ezen már bőven túl vannak, de maradt a név. Ami még ismertebb a magyar piacon a 7Blog, itt indították el a magyar nyelvű blogot mellé és elkezdték a tartalom marketinget.



7Digits és a b2b marketing


Először b2b-vel kezdtek el foglalkozni, mert az ügynökségek ezt hanyagolták, neki pedig bőven volt ezen a területen tapasztalata. Ma már mindent is csinálnak.


Úgy indultak, hogy sokan fél évet sem adtak a cég működésének. Amerika mintára előre fizetés van a cégnél mindenkinek. Azt mondtál nekik, hogy Magyarországon így nem lehet, mert óriási a verseny.


„Vannak olyan ügyfelek, akik megengedhetik az előre fizetést maguknak, Én pont a rossz ügyfeleket akartam kiszűrni ezzel, illetve javítani a cash-flownkat.”

Ennek az lett az eredménye, hogy rájöttek egy nagyon fontos dologra: a marketing ügynökségi feladatok nagyon képlékenyek (egyik nap ez a terv, aztán változik mert történnek dolgok), dinamikusan kell kezelni a feladatokat – ha az ügyfél előre fizet az a jelenség figyelhető meg, hogy ugyanaz lesz az érdeke, mint nekik.


„Azért vagyunk mi sikeresebbek nagyon sok ügynökségnél, mert jobb minőségűvé tesszük az ügyfelet az előre fizetéssel.”


Idő alapú számlázás és percre pontos tervezet


A tevékenységüket óradíjas alapon közelítették meg, így nincs az ügyfél részéről olyan kérés, hogy ez vagy az még férjen bele a kifizetett összegbe. 6 percre pontosan leírják, hogy mennyi munkát végeztek el mennyi idő alatt, illetve kap az ügyfél egy hosszú és részletes feladat listát. Ha az ügyfél menet közben szeretne valamilyen beállítást beszúrni annak ugyanúgy megvan az óradíjas költsége.


Az emailben való kommunikációt alapból kizárták slacken kommunikálnak. Ezzel is arra törekedve, hogy mindenki számára átláthatóak legyenek a feladatok és könnyen visszakereshetőek. Ha az ügyfél nem szeretné a slacket használni lehet email, de az sokba fog kerülni neki.



Az ügyfélminőség igenis számít, merj nemet mondani!


A 7Digits-el már eleve úgy kezdték a tevékenységüket, hogy egy magasabb mércét állítottak fel az ügyfeleknek.


„Van olyan ügyfél, akinek igenis nemet kell mondani, mert hosszú távon nem lesz belőle semmi jó.”

Péter sosem engedne olyan ügyfelet a kollégáihoz, akitől ők rosszul érzik magukat.


„Pénzes ügyfelet bármikor találok, jó kollégát azt sokkal nehezebb.”

Az év szakaszától függően heti 15-25 lead bejön, ezeknek egy jelentős része jó minőségű. Nekik brand szempontjából az az ügyfél éri meg, ahol tudnak nagyot virítani, ahol tudnak nagyot skálázódni.


„Mi azokat keressük, akikkel hosszú távon is együtt tudunk dolgozni. Ez az ügynökségnek is, az ügyfélnek is jó, a kollégáknak is jó, és kimutatható a nyereség.”


Mekkora a cég most?


Ha minden igaz hamarosan 30 fölött lesznek. Ezzel 30+ ügyfelet tudnak kiszolgálni.



Cégen belül tanítják ki a munkavállalókat?


Odafigyelnek a munkavállalóik továbbképzésére, viszonylag nagy pénzt fektetnek abba, hogy továbbfejlesszék munkatársaikat. Úgy vélik inkább legyen képzett egy munkavállaló és benne van a kockázat, hogy elhagyja a céget, mint hogy képzetlen emberekkel dolgozzanak együtt hosszú távon.


Saját akadémiájuk van cégen belül a 7Academy nevű weboldal és a saját bloguk. Mostanában érték el azt a szintet, hogy van jelentősége a belső képzéseknek és akarják is ezt tovább csinálni. Ezen kívül a cxl.com weboldalt használják online marketing oktatási célra.


Vizsgák terén: facebook, google vizsgák stb.


A hosszútávú tervek között is szerepel az akadémia fejlesztése, hogy legyen egy tudás, ami csak „belül” van.



Hogy látja a cég jövőjét?


„Egyre több résbe fogunk beszivárogni.”

Főleg b2b-ben látják, hogy annyira összekötődnek a CRM-ekkel, hogy azt is tőlük kérik. Az iCommers-ben a logisztika területén vannak olyan IT megoldások, amiket egyre inkább nekik kell megoldani.


„Volt olyan ügyfelünk, aki úgy fogalmazott, hogy mi már nem is marketing cég vagyunk, hanem mi technológiai tanácsadó cég vagyunk. Mi azt tudjuk igazából, hogy ha ismerjük az üzleti problémát, akkor megmondjuk, hogy mi erre a megoldás és mi meg is tudjuk csinálni.”


Péter már nem is marketingnek hívja a tevékenységüket, hanem online üzletfejlesztésnek.




Olvass tovább!


További cikkek a témában:

bottom of page