top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

A marketing az kell - Elek Ádám és Rozek Milán

Elek Ádám és Rozek Milán kifejtik a véleményüket a jó marketingesről és annak helyéről a cégben; fontos számukra, hogy használjuk a marketinget; megosztják a jó weboldal titkát; illetve azt mikor éri meg PPC-t használni?



A jó marketinges


Ádám és Milán egyetértenek abban, hogy az ügyfeleknek valószínűleg irreális elvárásokat támasztanak sok marketing ügynökséggel szemben, és hangsúlyozzák az őszinte kommunikáció fontosságát az ilyen helyzetekben.


"Szerintem bárki letesztelheti, hogy mondjuk egy eléggé irreális elvárás, hogy az 1. hónapban, amikor elindítom a marketing kampányt, megtérül, és pozitív eredményeket akarok elérni minden fronton, minden kampánynál... " (Milán)

Milán szerint az őszinteség és az átláthatóság kulcsfontosságú az ügyfélkapcsolatokban, és figyelmeztet, hogy a nagy ígéretek mögött néha csalódások rejlenek. Ádám példákkal támasztja alá ezt a gondolatot, és említést tesz az olyan helyzetekről, amikor az ügyfél megkárosítása történt. Mindketten hangsúlyozzák, hogy az őszinte munka és az ügyfél igényeinek való megfelelés az, ami igazán számít a sikeres üzleti kapcsolatokban.


„Ez szokott lenni az egyik ilyen arany mondat, hogy már mindent kipróbáltam, már rengeteg ügynökségnél jártam, de mindenki egy lehúzós, az nyilván az már nagyon erősen sérült, de tudja azt, hogy kell a marketing, hiszen nyilván azért van ott…” (Ádám)


Használd a marketinget!


Ádám és Milán arra hívják fel a figyelmet, hogy a vállalkozóknak kiemelt figyelmet kell fordítaniuk az online jelenlét kialakítására és hatékony kezelésére. Az első lépés egy jól felépített weboldal létrehozása, amely tartalmilag és esztétikailag is vonzó, valamint megfelelően optimalizált a keresőmotorok számára. Emellett fontos a közösségi média platformokon való jelenlét és aktív kommunikáció, amely lehetőséget teremt az ügyfelekkel való kapcsolattartásra és az értékes tartalmak megosztására. Mindketten hangsúlyozzák az ajánlásokból való építkezés fontosságát, mivel ezek hitelesítik és erősítik a vállalkozás hírnevét.


A digitális marketing eszközei közül kiemelten fontos a tartalommarketing, amely segít szakértői státusz kiépítésében és az értékes tartalmak közvetítésében az ügyfelek felé. Emellett az organikus keresőoptimalizálás és a fizetett hirdetések is kulcsszerepet játszanak a forgalom generálásában és az online láthatóság növelésében.


"A digitális marketing eszközei közül kiemelten fontos a tartalommarketing, amely segít szakértői státusz kiépítésében és az értékes tartalmak közvetítésében az ügyfelek felé." (Milán)

Azonban mindkét szakember hangsúlyozza, hogy a digitális marketing csak egy része a teljes marketing stratégiának, és fontos az offline és online eszközök együttes használata. Ádám rámutat arra, hogy az ajánlásokból építkezés és a közösségi kapcsolatok kiépítése nemcsak hatékony, de költséghatékony módszer is az üzleti sikerek eléréséhez.


Végül, mindkét szakértő hangsúlyozza, hogy a digitális marketing folyamatos munkát igényel, és a sikeres eredmények elérése érdekében figyelmet kell fordítani a tartalomfrissítésre, az ügyfélkapcsolatok ápolására és az online stratégia folyamatos optimalizálására.



A jó weboldal


Ádám és Milán arra hívják fel a figyelmet, hogy a weboldalaknak átlátható és felhasználóbarát felülettel kell rendelkezniük, amelyek könnyen navigálhatók és eszközoptimalizáltak. Milán kiemeli a pszichológiai elemek fontosságát a webdizájnban, melyek segítenek a felhasználók irányításában és a tartalmak hatékony elhelyezésében.


"Ugyanúgy olvasható a tartalom, és lehet pszichológiát is belevinni a webdizájnba, hogy irányítottan elhelyezzük a tartalmakat és gombokat, de ez már reklámpszichológia." (Milán)

Ádám hangsúlyozza a marketingesek és más szakemberek közötti együttműködés fontosságát, valamint azt, hogy a marketing nem csak a kampányokról szól, hanem az egész céges környezetbe integrálódik. Mindketten egyetértenek abban, hogy a sikeres digitális marketing nemcsak a technikai megvalósításon múlik, hanem a folyamatos analízis és kiértékelés is kulcsfontosságú a fejlődéshez.



A marketing beépítése egy cég életébe


Részletesen beszélnek arról, hogyan lehet pénzügyileg hatékonyan beépíteni egy marketing ügynökséget egy vállalkozás működésébe. Elsősorban három ügyféltípust különböztetnek meg: azokat, akik elkezdik az online jelenlétüket, azokat, akik teljes körű marketing támogatásra váltanak, és azokat, akik már rendelkeznek belső marketingcsapattal, de továbbra is segítséget igényelnek. Fontosnak tartják az ügyfelek tehermentesítését és a stratégiai partnerként való jelenlétet.


"Gyakorlatilag mi vagyunk azok a csapat, akik neki a pénzt a célok alapján meg kell, hogy termeljük, és ehhez nekünk minden eszközünk megvan, hiszen az összes analitikai adat rendelkezésünkre áll arra, hogy tudjunk döntést hozni, hogy hogyan oldjuk meg." (Ádám)


Mikor éri meg PPC-t használni?


Milán és Ádám részletesen tárgyalják, hogy hogyan lehet hatékonyan kihasználni a különböző online marketing csatornákat a vállalkozások számára Magyarországon. Milán hangsúlyozza, hogy a Google a legfontosabb csatorna a teljesítményalapú célokra, mivel a keresőhirdetések kulcsszó alapú célzást tesznek lehetővé. Emellett említi a Facebook és az Instagram potenciálját is, de megjegyzi, hogy az adatvédelmi szigorítások miatt a Facebook hirdetések hatékonysága csökkent.


Milán továbbá beszél a TikTok és más új csatornák felemelkedéséről is, de hangsúlyozza, hogy a legtöbb vállalkozásnak még mindig nincs megfelelő költségvetése ezekre a platformokra.


Ádám úgy véli, hogy a webshopok esetében az adatbázis alapú hatékonyak lehetnek, mivel automatizált módon jelenítik meg a termékeket az emberek számára. Ezen kívül beszél arról, hogy a beauty iparág esetében a keresési szándék megértése kihívást jelenthet, és azt is felveti, hogy az online tér nem minden vállalkozásnak vagy iparágnak megfelelő. Ádám továbbá megemlíti az Amazon szerepét a termék keresésben, kiemelve annak jelentőségét az amerikai piacon.




Olvass tovább!


bottom of page