top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Amigos: szülői hozzáállás, az Amigók feladatai, példaképek

Frissítve: 2023. márc. 15.

Forgács-Fábián Sára elmondja hogyan viszonyulnak a szülők az Amigókhoz, mik a feladatai az Amigóknak, és vannak e példaképei


<< 4/6 >>


Szülők hozzáállása


Első körben már az egy szűrő, hogy a korházba beengedik e az Amigos csapatát, ez már egyfokú bizalom. Első foglalkozáson általában még nem hagyják ott a szülők a gyermeküket az Amigóval, oldalról figyelik az eseményeket. Aztán ahogy erősödik a bizalom már örülnek, hogy jó kezekben van a gyermekük és felszabadul egy kis idejük, hogy elintézzenek egy-két dolgot, vagy csak megigyanak egy kávét nyugodtan.


„Van olyan is, hogy a foglalkozás után a szülő és az Amigó beszélget és valaki aki nem korházi dolgozó, már felnőtt, úgymond egy lehetőség a szülőnek egy kis társalgásra, felnőtt beszélgetésre, nem orvosszakmai szempontból.”

Rajtuk kívül is rengeteg szereplő van, aki segíti a gyerekek gyógyulását például a bohóc doktorok, a korház suli, a Mosoly alapítvány, a gyógytornászok, a gyógypedagógusok, a korház-pedagógusok stb.


„Ez egy nagy csapatmunka!”Milyen feladatokat látnak el az Amigók?


Az Amigók azok az önkéntes egyetemisták, akik kapcsolatban állnak az Alapítvánnyal és ők foglalkoznak a gyerekekkel.

„Minden bevetés más és más. Bevetésnek hívjuk, mert fogunk egy nagy dobozt, ami tele van kicsi gyerektől az érettségizőig rengeteg játékkal. Alapvetően a nyelvtanulásra igyekszünk fókuszálni, játékkal, kézműveskedéssel kiegészítve.”

A kórterembe belépve több opció is fennáll, van akit már hazaengedtek, van akit ismernek már vagy még nem. Abban a pillanatban kell készen állni, hogy mindenkit neki megfelelően segítsenek. Lehet egy kétéves karon ülőt kell egy kicsit dajkálni, de az is lehet, hogy valaki el van maradva a leckével a suliban, vagy vizsgára készül az adott gyerek. Rögtön reagálni kell az Amigónak és kitalálni a megfelelő segítséget a gyerekek számára.


Az Amigók feladata az is, hogy tájékoztassák a következő napon érkező társukat a gyerekekről, mert lehet olyan terület például adott nyelv, amiben a másik Amigó tud majd segíteni, és össze is kell kötni a megfelelő gyerekkel.


„Szóval egy ilyen nagyon spontán működés, ami első sorban a bizalomra épül.”Példaképek a szakmában, más szervezetek


Sárának egy nagy mix van a fejében, jellemző rá, hogy folyamatosan kérdez nem csak nonprofit, de forprofit cégek működéséről is. Vannak mentorai és tanácsadói, akiket megkérdez akár csapatépítésben, stratégiai lépésekben. Ha az adott szervezetnél, vagy cégnél vannak hasznos elemek, amiket át tud emelni a saját működésükbe, akkor azokat alkalmazza, ami nem hasznos azt elveti.


„Azt gondolom, hogy ez a folyamatos kíváncsiság és visszajelzés kérése az az, ami elsősorban tud segíteni abban, hogy legyen valami támpont.”
Olvass tovább!


További cikkek a témában:

Comments


bottom of page