top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Top 3 kérdés és válasz - Marjai Viktor

Frissítve: 2023. márc. 27.

Ezekre a kérdésekre kapunk választ Marjai Viktortól: Merre tart a világ?; Mi a terve a jövőre nézve?; A DISC és egyéb személyiségtesztek összehasonlítása


<< 4/5 >>


1. Merre tart a világ?


A folyamatos digitalizáció az emberek bezártságához vezet, ezáltal átértékelődnek az emberi kapcsolatok, főleg a személyes találkozások jelentősége.


"Minden körülöttünk be lesz kötve a digitális rendszerbe, így megyünk majd kirándulni, vagy akár múzeumba."

A covid ehhez nagy mértékben hozzájárult, hiszen átalakította a vásárlási szokásokat, mindinkább az online vásárlás felé orientálódunk."A jövőben a személyes találkozások lesznek az egyedi esetek, és túlnyomó többségben az online érintkezéseken lesz a hangsúly."

Társadalmunk egyre bővül és olcsóbb az online térben találkozni, mint személyesen, akár csak az utazás árát vagy idejét nézzük. Eznek kívül a földrajzi távolságok könnyen áthidalhatóak az internet segítségével.2. Mi a terve a jövőre nézve?


25 év múlva csak akkor szeretne dolgozni, ha van kedve, azokkal, akikkel szeretne. Jelenleg a vállalkozásában több szegmens is az ő kezében van, mint marketing, sales, a konzultációk.


"Cél, hogy a jövőben ki lehessen szervezni minél több feladatot, vagy automatizálni."


Viktor nem vállalkozónak, hanem freelancer tanácsadónak gondolja magát. Majd, ha lesznek alkalmazottai, akkor fellép vállalkozói titulusba, illetve, ha már nem sok munkafeladatban kell részt vennie, akkor alakul vállalkozássá a biznisze. Ezt körülbelül 10 éven belül szeretné elérni.3. Mi a különbség a DISC és egyéb személyiségtesztek között?"Mindegyik személyiségteszt jó."

Arra épülnek, hogy milyen az ember, hogyan viselkedik egyes szituációkban.


"Mindegy melyiket használjuk, érdemes foglalkozni ezzel a témával, hogy én milyen vagyok és milyenek mások."

Mindegyik teszt egy kicsit másra fókuszál.


Egy hagymás példával élve:

 • a DISC a legkülső héj a viselkedés (hogyan csinálok valamit),

 • eggyel mélyebben van a motiváció (hogy miért csinálok valamit),

 • és legbelül van a személyiség, amit például egy IQ teszt mér.


Ezek a tesztek kiegészítik egymást.


"A DISC sem jó mindenre, nem csodafegyver, egy bizonyos dologra jó: az emberek közötti kommunikációt és viselkedést mutatja, de a legbelsőbb motivációt és a személyiség magját nem mutatja be."

Ezeket más tipusú eszközökkel lehet mérni.


Tanácsadó segítségével lehet a személyiségteszteket elvégezni és kielemezni, a hiteles eredmények érdekében.Személyiségtesztek:

 • MBTI

 • Big Five

 • CPI

 • Eyseneck-féle személyiség-kérdőív

 • HPI

 • CAPTAIN

 • MMPI

 • ENNEAGRAMM


Olvass tovább!


További cikkek a témában:Comentarios


bottom of page