top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Villámkérdések: Filep Szilvia

Frissítve: 2023. szept. 21.

Tudj meg többet Filep Szilviáról: kedvenc könyvei, kedvenc podcastjei, business könyvek és podcastek, mit olvas, néz és hallgat, mi inspirálja szakmailag, hogyan kezeli a feszültséget, irodai környezet, pénz, siker, szerencse, mi az élet értelme


<< 3/3



Kedvenc könyv?



Melyik könyv volt a legnagyobb hatással rád, mint vállalkozó/professzionális szakember?



Kedvenc podcasted?



Kedvenc business podcasted?



Mit hallgatsz, olvasol, nézel most?


Klasszik TV, Netflix, ilyesmiből keveset fogyasztok, inkább olvasok, meg ha videós tartalmat nézek, akkor azt így tudatosan kiválasztott szakmai irányelvek mentén, de most volt egy érdekes dokumentumfilm sorozat Disney+-on Limitless címmel, ami a hosszú élettel kapcsolatos, a főszereplőt többféle próba elé állítják a stresszkezeléssel, életmóddal, táplálkozással kapcsolatban.


Kepes András könyveket olvasok mostanában, a Boldog hülye és az okos depressziós-t azt nagyon ajánlom mindenkinek. Videók terén pedig az AI, mesterséges intelligencia kurzust néztem 3 héten keresztül, ami a Zsolya Communication-nek volt egy kihívása.


Mi az, ami szakmailag a legjobban inspirál most?


Megpályáztam egy ösztöndíjat, ami az Európai Unióban élő vállalkozónőknek szól, az a neve hogy Break Fellowship, ezt egy spanyol szervezet csinálja, ennek az egyik része egy e-learning modul, a másik része egy 1 hónapos spanyolországi tartózkodás és mentoráció.


Hogyan menedzseled a feszültséget?


Agyban és testben, most már viszonylag széles eszköztáram van, például légzésgyakorlat, 10-ig számolás, dobozlégzés. Tervezéssel nagyon sok stressz kiküszöbölhető. A kommunikáció is segít, általában csapatban dolgozom. Testi szinten a sporttal kezelem, szerintem mindenkinek alap kéne hogy legyen, hogy valamit mozog, illetve ami régóta bent van a naptáramban az egy péntek 11-es hátmasszás, az segít lezárni a hetet.


Mi van a zsebedben, mit hordasz magadnál?


  • Telefon.


Rendezett vagy rendetlen iroda?


  • Rendezett, nem bírom a rendetlenséget magam körül.


Mit jelent számodra a pénz?


  • Eszközt, hogy minden féle dolgokat megvalósítsak.


Mit jelent számodra a siker?


  • Hitelességet és szakmai elismertséget.


Mondj nekünk valamit, amit senki, vagy csak kevesen tudnak rólad!


  • Én elég filigrán alkat vagyok, de rengeteget eszem, nagyjából annyit mint egy nálam sokkal magasabb és szélesebb férfi, és nagyon szeretem a mások által megvetett belsőségeket (csülkös pacal, velős pacal).


Szerinted mennyire fontos a szerencse az üzleti/szakmai életben?


  • 30%, van ez az általános mondás, hogy a szerencse a felkészültség találkozása a lehetőséggel, részben igaz, de 30%-ban kell az, hogy valami megmagyarázhatatlan összetevője is van ennek az egésznek.


Mi az élet értelme?


  • Talán az, hogy hozzá tegyél a világhoz, ne elvegyél belőle.



Olvass tovább!


További cikkek a témában:

bottom of page