top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Az ALH Consulting létrejötte

Frissítve: 2023. márc. 12.

Pál Zoltán létrehozta SEO optimalizálással foglalkozó vállalkozását és hihetetlen ütemben növekedett a cég az elmúlt években


<< 2/6 >>


SEO vállalkozás


Már a második webáruház üzemeltetésekor látta, hogy jobb lenne, ha ebből egy referencia munkát csinálna és egyfajta bemutathatóságot adna a munkájának.


„Gondoltam csinálom magamnak úgy, hogy azt föl tudom mutatni később másoknak.”

Majd ezt követően megnyitotta a saját ügynökségét, ahol egy ideig a saját projektekre hivatkozva szerezte az ügyfeleit, majd egy idő után lett annyi ügyfele, hogy nem kellett visszahivatkoznia. Bőven volt ügyfél, akit példaként fel tudott mutatni a leendő új ügyfeleknek, hogy hol tartanak az adott projektek, mik a számok.



„A kereső optimalizáló személy az odáig terjed, hogy egy google pozíció javul, de az hogy az az ember aki azon a pozíción megérkezik az oldaladra az mit vásárol, hogyan vásárol, és egyáltalán annak az ember mennyi pénze van arra, hogy nálad vásároljon az egy teljesen rajtunk kívül álló dolog.”

2017-ben eladta a webáruházát és onnantól fogva csak az ügynökséggel foglalkozik.


Ma egy kb 50 contractor fővel dolgozó SEO ügynöksége van (ALH Consulting), ami alapvetően automatizált keretek között dolgozik 400 weboldal mögött álló 300 cégnek, miközben kb 400mft árbevételt termel.



Az indok, amiért róluk cégként nagyon sokat beszélnek, hogy remote ügynökségként mindenki home office-ban dolgozik, és gyakorlatilag teljesen automatizáltan működik a cég minden területe.


Minden folyamatban amit digitálisan automatizálni lehet, vagy paraméterekkel specifikálni, hogy szoftverek dolgozzanak emberek helyett, azt megtették, megteszik amint lehetőség van rá, így a manuális szervezési és projektmenedzselési munkák több, mint 90%-át megszüntették. Előbbi tette lehetővé, hogy 3 év alatt 35 millióról 400-ra nőjenek úgy, hogy a cég vezetése jelentősen nem változott és a növekedés nem terhelte le sem a szervezetet, sem az ügyfélkör nem távozott.



Transzparens üzleti rendszerek


A cégben náluk ez egy kulturális kérdés, nagyon jó a viszony mindenkivel, bárki jelezhet működésbeli problémákat. Vágyott állapot minden vállalkozásban, hogy bárki kimondhassa ha nem működik a rendszer.



Nehézségek a szakmai út során


Az egyik legnehezebb dolog volt számára, hogy az emberek nem azt mondják ki, amit gondolnak. Nehéz megfejteni, hogy mi van az emberekben.


A másik nehéz dolog elfogadni, hogy az emberek többsége érzelmi alapon hoz döntéseket.




Olvass tovább!


További cikkek a témában:

bottom of page