top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

A cégen belüli folyamatok automatizálása

Frissítve: 2023. márc. 12.

Tudj meg többet arról hogyan automatizálta a cégbeli folyamatokat Pál Zoltán


<< 5/6 >>


Mibe kerül automatizálni a cégedet?


„Én ugyanúgy ledolgozom a magam 8-9 óráját és mellé csinálok 6-7 órányi fejlesztést és akkor nagyon hamar kiszámolható, hogy amikor teszem a dolgomat, ami egyben egy operatív működési és működtetési, feladatvállalási dolog, aközben végtelen mennyiségű fejlesztést végzek.”


Zoltánék esetében sajátos a mindennapok időbeosztása. Körülbelül 10-12 alkalommal töltenek 1-1 hetet külföldön egy évben a feleségével, ilyenkor napi 2-3 órát dolgoznak, amikor pedig Magyarországon vannak akkor 15 órát dolgoznak. Ehhez még hozzá tartozik, hogy nekik nincs olyan hogy hétvége, illetve az utazásra hobbiként tekintenek, ezért ezt így tudják idővel finanszírozni.


„Nekünk az arányok elborultak, de az kijelenthető, hogy végtelen időt, energiát szánok arra, hogy holnap jobbak legyünk, mint ma.”

A cégüknél nem úgy gondolkodnak, hogy van egy szint, amit ha elérnek meg lehet nyugodni. Folyamatosan fejlődni akarnak minden egyes nap.


2019 márciusában vezették be a mostani rendszerüket, amit azóta is folyamatosan fejlesztenek. Ez egy olyan típusú rendszer, amit Zoltán maga is tud fejleszteni, de emellett van programozója is.


„Azóta már átléptem a saját befektetett 3000 óra fejlesztésemet. Így érzékeljük azt, hogy arról beszélünk, hogy 3 év 3 hónap nagyságrendje. Azért egy fél munkakört én drótozással töltök a motorháztetőben havonta.”Ki végzi az automatizálást?


Van egy külsős partnerük, akivel 3 éve dolgoznak együtt, az ő csapata végzi a fejlesztéseket. A cégben specifikálnak, tesztelnek és úgy vezetik le a fejlesztést, mintha a csapat velük lenne. Nagyon megéri a fejlesztés, mert nem kerül sokba ahhoz képest, hogy mennyi plusz kapacitást termel a cég számára, ami aztán eladható.
A modern technológia esszenciája


A modern technológia segít abban, hogy leegyszerűsítse az életünket és több időt tölthessünk azzal, amit szeretünk csinálni, mert automatizálhatók az időigényes, kevésbé érdekes feladatok.
Kreatív munka és az automatizálás


Nem minden leautomatizálható, ezek közé tartozik a kreatív munka. Minden olyan feladat, ami ismétlés szerű, többször el kell végezni állandó jelleggel, az kiváltható valamilyen eszköz vagy rendszer segítségével, ezzel időt és energiát szabadíthatunk fel.
Problémamegoldók kontra feladatmegoldók


„Kétféle ember van a problémamegoldó és a feladatmegoldó. A problémamegoldó megoldja az egész komplex problémát és van a feladatmegoldó, aki viszont darálja alatta azokat a feladatokat, amit feladatmegoldóként.”

Mindkettő fontos, de a feladatmegoldó „etetése” lehet gépesített.
Tanácsok kezdő vállalkozóknak SEO és automatizálás területén


SEO:

  • A kezdő vállalkozó edukálja magát.

  • Keressen a rengeteg terület közül 3 olyat, amiben a legrosszabbul áll, és azokat fejlessze fel.


Automatizálás:

  • A termelést végző emberek, kikre építkezünk, azoknak nagyon jó feladatmegoldóknak kell lenniük.

  • Nekik kereteket kell biztosítani, amiben biztonságban érzik magukat, amiben jól érzik magukat, amiben jól vannak bérezve.
Olvass tovább!


További cikkek a témában:

Comments


bottom of page