top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Bodrogközi László a Neuron Software társalapítója

Frissítve: 2023. nov. 24.

Bodrogközi László életéről és sikereiről olvashatsz az alábbiakban, illetve a családi hátteréről, a vállalkozás indításáról és specializációról is.


1/3 >>


Életút


Bodrogközi László már több mint 26 éve vállalkozó, IT szakember (programozó matematikus végzettséggel rendelkezik), nemzetközi üzleti mentor és üzleti angyal, mindemellett családapa és férj.


„Mi vidékiként…sokszor máshogy látjuk a világot, mint hogyha valaki nagyon benne van a sűrűjében.”

A repülés szerelmese, ezért a hajdúszoboszlói HajduFly repülősiskola vezetője, vitorlázó repülő oktató és motoros sportrepülő pilóta. A Debreceni Egyetem Informatika Karának külsős oktatójaként pedig a következő generációk szakembereinek képzésén és szemléletformálásán keresztül is a fenntartható jövő formálásán dolgozik.


„Debrecen az informatikában egy igazi csomópont, hiszen a Debreceni Egyetem Informatikai Kara az egyik legnagyobb Informatikai Kar Magyarországon és mi egyébként erre építünk is…”

Az általa alapított vállalkozás a Neuron Software fő tevékenysége, hogy telekommunikációs, pénzügyi, gyártó, kiskereskedelmi vállalatok számára szállítanak üzletkritikus szoftvereket az értékesítés, az ügyfélkezelés, a logisztika, az adat menedzsment, a végfelhasználói ügyfél élmény területén. Az ő csapatuk nevéhez kapcsolódik a Neuron STO Method, amely segítségével képesek olyan szoftver projektek fenntarthatóságának biztosítására, amelyeknek a fejlesztői háttere HR vagy beszállítói okból veszélybe kerültek.


„Segítünk nem csak informatikai cégeknek, hanem egyéb más kisvállalkozásoknak is abban, hogy hogyan építsék fel a saját stratégiájukat, hogyan alkalmazzák ebben az informatikát.”

László üzleti mentorként és angyalbefektetőként évek óta segít induló vállalkozásoknak, sőt ma már csapatával együtt végzi ezt, és a Neuron Labs innovációs kompetenciaközpontban K+F projektek tervezésével, tőkebevonásával, megvalósításával és piacra vitelének támogatásával foglalkozik.


5 alkalommal választották a ITB TOP25 informatikai vezető közé, sőt megkapta a rangos Leader of the Year 2022 díjat, kisvállalati kategóriában a Bizalmi Kör vállalkozó klubban.


„Én soha semmit nem csinálok egyedül, mindent csapatban csinálok, én midig is ebben hittem, hogy építsünk csapatot a cégben is, a repülésben is van egy csapunk, akivel ezt közösen csináljuk, szóval a sikereket amiket elérünk az minden területen a csapatunk sikerei…”


Családi háttér, vállalkozó a családban


László édesanyja pénzügyi adminisztrátor volt, édesapja gyári munkás és cserépkályhás volt, tehát a szüle nem voltak vállalkozók. Egy ember volt a családjában, akitől néhány dolgot el tudott lesni az pedig az unokatestvére volt.


„Én már 16 éves koromban is dolgoztam, kellett dolgozni…”

László és családja a rendszerváltásból anyagilag sajnos rosszul jöttek ki, így már fiatal korától kezdve, ha szeretett volna magának valamit vásárolni, vagy zsebpénzt szerezni, akkor munkát kellett vállalnia.


Az első vállalkozói tapasztalatát az érettségi után szerezte, amikor Budapestre utazott a bátyjához, aki ott tanult, és a nyárra átvették egy újságosbódé üzemeltetését. Itt jött rá, hogy a felelősség motiválja és jó dolgokat hoz ki belőle.


„Arra nagyon büszke vagyok, hogy megtöbbszöröztük a forgalmát, és kitaláltunk olyan új szolgáltatásokat, amiket már így 30 év távlatából talán el lehet mondani…”

Az egyetem alatt nem volt vállalkozása, de az iskolai évek vége felé egy iskolaszövetkezetnél dolgozott mint projektmenedzser, ahol ismét találkozott az önálló, felelősségteljes munkavégzéssel és egy nagyobb projekttel is megbízták. Ezen a nyáron el is dőlt, hogy nem alkalmazottként akar tevékenykedni, hanem céget szeretne alapítani.


„És aztán ezzel a vezetőmmel meg is alapítottuk kicsit több mint egy évvel később a Neuront, amit ugye a mai napig vezetek, bár azóta már kétszer volt üzlettársváltás a cégben…”


Vállalkozás indítása



„Azt gondolom, hogy nagyon sok kisvállalkozás Magyarországon, de 90-es években meg szerintem az összes úgy indult, hogy jött egy lehetőség…”

Lászlóék találkoztak olyan projektekkel, amiknek nem volt megfelelő az iskolaszövetkezeti közeg, például ilyen a szoftverfejlesztés, a piackutatás. Jött egy lehetőség, ami komoly projektnek tűnt, ezért eldöntötték az üzlettársakkal együtt, hogy a jogi kereteket, alapokat lefektetik, hogy ki lesz üzlettárs, kinek mi a feladata. 1998-ban 4 céget alapítottak és ebből 2 maradt életben egy évre rá, az egyik a Neuron, a másik a Szinapszis Kft., ami már egy piackutató cégcsoport.


„Az egy nagyon jó indulás egy kisvállalkozásnak, hogy ha van mire elindulnia, tehát van egy stabil bevétel, van egy stabil ügyfél, akire lehet építeni, az a kérdés, hogy utána hogyan megy tovább.”

A Neuron fő profilja az egyedi szoftverfejlesztés, tehát mindig az ügyfél egyedi igényei alapján írnak szoftvereket, aminek persze vannak előnyei és hátrányai is.


A 2 cég később is jól működött a saját területükön, végül László a Neuron mellett döntött, egy üzlettársváltás következett, bevont egy stratégiaibefektetőt és azóta is sikeresen működik.



Specializáció


Ha kíváncsi vagy Lászlóék mire specializálódtak a Neuronnal nézd meg ezt a videórészletet!




Olvass tovább!


További cikkek a témában:

bottom of page