top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Domán Zsolt: marketing kiszervezése, Landing Page, automatizálás, vevői bizalom építése

Ha kíváncsi vagy mit gondol Domán Zsolt a marketing kiszervezéséről, a Landing Page oldalak építéséről, hogyan automatizálja a cégét, hogyan építi a vevői bizalmat, akkor olvasd el ezt a cikket!


<< 2/3 >>


Marketing kiszervezése


Zsolt a hibrid modellben hisz, ami azt jelenti, hogy a nagyon technikai és könnyen kiszervezhető dolgokat ki lehet adni másnak (pl.: Google Ads hirdetési kampányok, weboldal programozása), a landing oldalakat vagy értékesítő oldalakat semmiképpen nem érdemes másnak készítenie. Fontos, hogy cégen belül legyen elképzelés az érdeklődők megszerzésének módjáról, milyen ajánlattal konvertálható az érdeklődő vásárlóvá, és a felépített emaillistára mi az éves kampányterv.


„Ha ez a fő stratégia ez megvan cégen belül, akkor utána már sokkal eredményesebben kiszervezhetőek a kisebb részfeladatok.”


Ki építse a Landing Page-et


Hallgasd meg Zsolt véleményét, hogy szerinte miért és kinek kellene a landoló oldallal foglalkoznia!



Magyar vállalkozók marketing problémái


1. Sokan vannak, akik nem szeretnének foglalkozni a marketinggel, inkább kiadnák valakinek a feladatot, hogy az végezze el teljes mértékben, de más nem tudja olyan mértékben átadni az adott termékkel kapcsolatos információkat mint maga a megalkotója.


2. Ha valaki mással készítteti a weboldalt és annak főleg az értékesítési oldalait, akkor minden kampánynál, akciónál, reklámnál várni kell a weboldalasra, hogy elvégezze a változtatásokat. Cégen belül pedig nagyon gyorsan lehet változtatni, ha van belsős honlapkezelő munkatárs.


3. „Fénylő gyémántkavics szindróma”: a legtöbb kisvállalkozó nem ért a marketinghez ezért nem tudja eldönteni hogy mi az igazság és mi a ferdítés, általában kevés ideje van a marketingre a vállalkozásüzemeltetési feladatok miatt, küzdeni kell a bevételért ezért gyorsan kellenek a jó megoldások. Ezekből a tényezőkből ha legalább kettő jellemző, akkor marketing szempontból kiszolgáltatott helyzetben vannak a vállalkozók, aminek a következménye, hogy az éppen felvillanó reménysugarakra (chatbot, TikTok, Instagram stb.) gyorsan rávetik magukat, pedig lehet hogy számukra az nem is jó megoldás.



Automatizálás


„Pont most éppen, amikor vesszük fel ezt az alkalmat, akkor zajlik az Új vevők futószalagon megvalósító programunknak a jelentkezési időszaka és ez egy nagyon komplex folyamat…”

Az a folyamat míg megtalálják az érdeklődőket és azok közül kiválasztják a lehetséges vásárlókat egy összetett, többlépcsős folyamat.


Út a vásárlásig:


  1. Online rendezvényeket szerveznek, ahol több száz fő nézi őket.

  2. A rendezvény végén az az ajánlat, hogy elmondják a programjuknak a részleteit és a végén egy ingyenes 30 perces konzultációra lehet jelentkezni.

  3. Telefon és emailcím megadása után ki kell tölteni egy kérdőívet, amelyben vannak olyan kérdések melyeknek a válaszai alapján már kiszórják azokat, akiknek nem megfelelő a program.

  4. A kérdőív kitöltése után automatikusan tud időpontot foglalni a naptárjukban a 30 perces beszélgetésre és ez bekerül a csapatnaptárba is, ahol megjelenik a link, amin keresztül láthatóak az érdeklődő által kitöltött adatok.

  5. Egy kolléganő átnézi a jelentkezőket és ha még van köztük olyan, aki nem megfelelő a belsős struktúrájuk szerint, akkor azokat törli a konzultáció előtt. Automatikusan kap az érdeklődő egy elutasító emailt, illetve kap egy sms-t is, hogy tötölték az időpontot, de nézze meg az emailben az indoklást. Az emailben már ott a lehetőség, hogy becsatlakozzon az illető az előfizetéses klubjukba.

  6. Azokkal, akikkel megvalósul a konzultáció, az ő esetükben is lehetséges, hogy inkább a klubtagságot ajánlják mint a programot, ebben az esetben kap egy emailt, amiben határidős ajánlat van a klubtagságra.

  7. Azok, akiknek megfelelő lehet a program a konzultáció alapján szintén kapnak emailt egy határidős ajánlattal a megvalósító programjukra.

  8. Innen tud megvalósulni a vásárlás online, ahol e-szerződéses rendszer van.


„A 30 perces telefonhívás, a végén egy kattintás, hogy melyik ajánlat mennyen ki az ügyfélnek, és utána mindent az ügyfél csinál, semmi feladatunk nincsen onnantól kezdve…”


Hideg és meleg vevők közötti különbség, vevői bizalom építése


Hideg vevő az, aki még nem mutatott érdeklődést egy vállalkozás termékei iránt, míg meleg vevő már aktívan érdeklődött vagy kapcsolatba került a vállalkozással, így nagyobb az esélye a vásárlásra. Az üzleti célok elérése érdekében vállalkozások általában arra törekszenek, hogy hideg vevőket melegekké alakítsanak át hatékony kommunikáció és értékesítési stratégiák segítségével.


„A legfontosabb az az, hogy építsünk bizalmat.”

Zsolt saját tapasztalatai szerint bevált módszer és sok pozitív visszajelzést kapnak az online konferenciáik videó minőségére vonatkozólag. Többféle módszert alkalmaznak mint például prezentációk bemutatása, több kameraszög, animációk, Ipad segítségével interaktív előadás.


„Többféle formában, minden egyes bizniszbe ki lehet találni azt, hogy hogyan lehet bizalmat építeni és profizmust sugallani.”

Az ő esetükben mivel online oktatási cég fontos volt, hogy befektessenek olyan eszközökbe, amik sokkal izgalmasabbá tehetik az előadásaikat. Egy másik módszer, amit használnak, hogy minőségi, szép prezentációkat készítenek, ami szintén a figyelem felkeltéséhez és megtartásához járul hozzá.


Még számos módszer áll rendelkezésre a vevők bizalmának elnyerésére, csak a képzeleted szab határt, hogy milyen frappáns megoldásokat választasz.


„Ez a titok szerintem, hogy hideg embereknél hogyan tudjuk azt elérni, hogy mire a kasszához fárad úgy érezze az ügyfél, hogy mindössze csak a jogos tartozását törleszti.”


Ha szeretnéd tudni, hogy kezdő vállalkozóként, hogyan építs vevői bizalmat a nulláról nézd meg ezt a videót!




Olvass tovább!


További cikkek a témában:

  1. Domán Zsolt a Do! Marketing alapítója

  2. Domán Zsolt: marketing kiszervezése, Landing Page, automatizálás, vevői bizalom építése

  3. Villámkérdések: Domán Zsolt

bottom of page