top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Nardai Brigitta múltja, hobbijai, példaképei

Frissítve: 2023. ápr. 27.

Nardai Brigitta a System Bridges megálmodójának családi háttere, hobbijai, példaképei


1/4 >>


Családi háttér


Brigitta alapvetően alkalmazotti családból származik, bár születése előtt a szüleinek egy kis faluban volt kocsmája. A szülők a gyerekek miatt költöztek fel Budapestre, hogy jó iskolába járhassanak, és úgy vélték, hogy a vállalkozói létforma nem családbarát, és sokkal biztosabb, ha alkalmazottként dolgoznak.


„Én ebből jöttem, hogy ott ők hoztak egy döntést a család érdekében és a gyerekek jövője érdekében, hogy akkor majd Budapesten rendes iskolába és stb.”

Ezek után számára az volt a sztenderd, hogy a havi fix fizetés a biztonságos. Amikor elkezdett vállalkozni a környezete kételkedett benne, az hitték csak játszadozik, kipróbál dolgokat, mert biztos támaszként ott van a férje mellette. A mai napig nem tudják értelmezni a szülei, hogy coachként lehet pénzt keresni és megélni.



Az első vállalkozási kísérletei két Herbária franchise üzlet volt bevásárló központokban. Ezek üzemeltetését egyik napról a másikra vette át és két viszonylag nagy üzletről van szó.


„Nahát ott aztán kaptam hideget-meleget.”

Nagyon tanulságos volt számára ez az időszak.


Alapelvek tekintetében azt örökölte a szüleitől, hogy a biztonságra mindig törekedjen, ehhez képest általában az ellenkezőjét csinálta.


„Vállalkozói szinten egyáltalán nem, viszont az akaratosságot, a folyamatos cselekvést, azt hogy mindig csináljunk valamit, mert akkor vagyunk hasznosak.”

A család mindig is fontos volt számára ezért sosem volt teljes állásban vállalkozó. Arra törekedett, hogy otthon legyen minden rendben, a fennmaradó szabadidőben pedig foglalkozott a vállalkozásával és „játszadozott” az ötleteivel.



Hobbik


Festés és rajzolás maradt meg azóta is, amivel szeret foglalkozni a kislányával együtt.


„Én mindig apám lánya voltam, engem ő megtanított hegeszteni.”

Brigitta előszeretettel szerel meg dolgokat, míg közben a férje szívesen főz a családra.


Nagyon hajtósnak tartja magát, mindig megy és csinál valamit, sokszor túlzásba is viszi, ilyenkor jelez a teste, hogy pihenni kell. Ebben az esetben számára a legjobb megoldás, hogy félreteszi a laptopot és egy kád forró vízben feltöltődik.



Példaképek


Brigitta nagyon sok embert követ, sokat olvas és nyitott az ajánlásokra is, ugyanakkor nem másol le senkit egy az egyben.


„Ezeket én általában úgy szoktam, hogy mindig olvasom, nézem, mintha szkennelném a világot és utána én abból rakok össze valamit, ami az én megértésem és azt használom fel.”

Időszakosan vannak példaképei, de nincs olyan, akik végig jelen lett volna az életében. Amiket általában el szokott lesni azok a működési módok, mechanizmusok, jó ötletek. Ha vannak olyan elemek, amik megtetszenek neki, akkor szívesen átemeli azt egy mási környezetbe.


Ilyen például a közösség szó teljesen új környezetben való felhasználása, a munkahelyi céges kultúra kifejezés helyett inkább munkahelyi közösség megfogalmazás használata.


„Nagyon más megélés van abban hogyha valaki egy közösségnek a része.”

Szeret filmeket nézni, különösképpen a dokumentumfilmeket, életrajzokat. Ezekből ötleteket merít és az emberi működési mintákat figyeli meg.


„Én az emberi működést szoktam inkább mintázni, nem is azt hogy mondjuk ő kicsoda valójában, hanem az ahogyan elment vagy eljutott arra az útra, és azokból merítek sokszor inspirációt.”



Olvass tovább!


További cikkek a témában:


bottom of page