top of page

Magyar Business Blog

Post: Blog2_Post

Céges kultúra a Dakainál

Frissítve: 2023. ápr. 17.

Mári László Levente elmondja számára mennyire fontos a céges kultúra, hogyan jutalmazzák az alkalmazottakat


<< 5/6 >>


Mennyire fontos László szerint a céges kultúra?


Van egy handbookjuk, amit nemrég raktak ki cégen belül mindenki szerkesztheti. Ebben pontosan leírták, hogy mi az amit elvárnak, persze a valóságban ez sokkal flexibilisebb dolog, de jó ha mindenki tudja a legfőbb pontokat. A csapat igényelte, hogy a megfogalmazáson módosítsanak.


Cégen belül nem tűrik a pletykálást, és a politikát.

Baráti társaságot igyekeznek kialakítani, akik amúgy is szívesen jönnek be az irodába és szívesen dolgoznak együtt.



Az ügyfelekkel szemben is elvárásaik vannak, hogy együtt tudjanak dolgozni, hiszen több hónapos projektekről van szó, így nem csak az érdekes termék, hanem az ügyféllel való jó kommunikáció és összehangolt munka is rendkívül fontos.


A dolgozók kiválasztása kapcsán fontos szempont, hogy karakterként illenek e a csapatba, a szakmai tudást azt biztosítani tudják számukra.


„Annak a híve vagyok, ha rengeteg intelligens nagyon jól együttműködő embert ráállítunk bármilyen problémára a világon, akkor abból egy jó megoldás születik, és mivel sokóldalúak az emberek még több irányból tudják megvilágítani a problémát.”

Mikor kezdett László komolyan odafigyelni a céges kultúrára?


Egy évvel korábban realizálta, hogy milyen nagy jelentősége van a céges kultúra építésének. És rájött, hogy ez az egyik értelme a cégek építésének. Azóta nagyon odafigyel erre, főleg, hogy jelenleg növekszik a cég, a figyelmének egy része csak erre fókuszál. Fontos számára, hogy ne legyen megkülönböztetés, minden alkalmazotthoz ugyanúgy kell hozzáállni.



Milyen tudatos eszközökkel, szokásokkal próbálja ezt a kultúrát fenntartani, illetve javítani?


  • Jellemző náluk az open door policy (nyitott ajtó) főleg, hogy egész nap ide-oda járkálnak és beszélgetnek az emberek egymás között, illetve hozzá is bármikor bemehetnek a problémákkal, kérdésekkel.

  • Hétfőként megbeszélést tartanak, ahol a friss információkat osztják meg a cégről, az aktuális feladatokkal kapcsolatban, ezen kívül a dolgozók is elmesélhetik mit csináltak a hétvégén, van e hobbijuk, ez hozzájárul a cégen belüli ismerkedéshez.

  • A 3-4 éve ott dolgozó alkalmazottakkal elmennek együtt ebédelni havi egyszer péntekenként, ez feedback alapú beszélgetés, a véleményüket László felhasználja ezáltal jó irányba haladhat tovább a cég.

  • Kéthetente van csapatprogram irodán kívül (mini golf, szabaduló szoba, grillezés).

  • Negyedévente van teljes csapatos (párjaikkal együtt), hosszú hétvégés kirándulás.



Ha valakinek van ötlete azt hogyan kezelik?


Ha valaki változást szeretne a cégben és annak a vezetőség szerint van létjogosultsága, akkor igyekszenek megvalósítani, ha nem megvalósítható, nem érzi a vezetőség indokoltnak a változtatást, akkor azt közlik az ötlet kitalálójával. Mivel még nem túl nagy a csapat könnyebb kisebb változtatásokat végrehajtani.


Hogyan jutalmazzák az alkalmazottakat?


Egyénileg veszik figyelembe, hogy ki mennyire teljesít jól. Alapvetően cég dollárban kapja a fizetését, ezért a forint jelenlegi nagy mértékű romlása miatt negyedévente frissítik a dolgozók bérét. Nagyából a cég százalékos növekedésével egyenlő mértékben emelik a fizetéseket.



Nagy kultúrája van náluk a bónusznak!

Volt már olyan, aki a fizetésének a sokszorosát elrakta már bónuszban. Negyedévenként, vagy akár a kulcsprojektek kapcsán is van bónusz kifizetés. A fizetésükhöz képest kapják a bónuszt, vagy esetleg wellness hétvégét is kaphatnak. Egyéb juttatások is jellemzőek pl.: magán egészségügyi ellátás.



Olvass tovább!


További cikkek a témában:

bottom of page